Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Darth Vader karakterét (Star...

Darth Vader karakterét (Star Wars) legalább annyian utálják, mint ahányan kedvelik?

Figyelt kérdés

2022. nov. 13. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Nem hiszem hogy utálják.
2022. nov. 13. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

Nem hiszem!

Söt! Rajonganak érte!

Nagyon eltalálták ezt a karaktert!

És a sztorija is.

2022. nov. 13. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem elég ekvesen vannak akik utálják.
2022. nov. 13. 23:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez valahol lehet változó, de a legtöbb fan nyilván kedveli őt. A legelső rajongók az ő történetén nőttek fel, a szériában az egyik legikonikusabb gonosztevővé vált, még Palpatine-t is lekörözi. Az öltözéke is elég badass, ráadásul később megismerhettük tragikus múltját, ami szintén hozzáadott a karakteréhez. Illetve újabban a Disney-éra óta Vader motivációit elmélyítették képregényekben, plusz felbukkant a Fallen Order-ben, a Rebels-ben, a Zsivány Egyesben és a Kenobiban is.

Személy szerint nekem sokáig nem tartozott a top kedvenceim közé. Eleinte kedveltem meg minden, de idővel úgymond kicsit ,,ráuntam'' a karakterre, kezdett semlegessé válni. Ebben valószínűleg közrejátszhatott az, hogy kiskoromban a filmeket a számozás szerinti sorrendben ismertem meg, így sokáig nem értettem, hogy az az Anakin, aki a klónháborúban hősnek számított, szinte testvérként tekintett mesterére, Obi-Wanra, és mindennél jobban szerette Padmét, hogyan vált olyan könyörtelen vezérré a Birodalom idejében. Oké, elszenvedett egy súlyos vereséget, amely azután egész hátralevő életét megnyomorította, de kezdetben akkor is furcsa volt ez számomra. Ott volt még az is, hogy miután a sorozatokat is megismertem, illetve ahogy kijöttek az új filmek, háttérbe szorították őt nálam olyan karakterek, mint Obi-Wan, Yoda, Ahsoka vagy éppen Kylo Ren. Aztán tavaly elkezdtem összegyűjteni a róla szóló képregényeket, és legfőképp Charles Soule sorozata, illetve a nemrég megjelent 5. és 6. rész közötti történetszál (hogy mit érzett, mit reagált, miután Luke elutasította őt Felhővárosban) által újra megszerettem őt. Nem kevés szerepet játszott ebben még idén a Kenobi is, egykori mestere iránti haragját, illetve a ,,nagy visszavágójukat'' azon a sziklás bolygón zseniálisan mutatta be a sorozat szerintem.

2022. nov. 16. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!