Streaming szolgáltatók nem értik vagy csak le..ják hogy Magyarországon szinkron nélküli, feliratos tartalmak a nép 98%át nem érdeklik, így csak rétegigényt elégítenek ki?
Beszélek angolul, de nem vagyok hajlandó magyar szinkron nélkül filment nézni, az anyanyelv az anyanyelv...
Magyarország marginális piac számunkra, annyit jelentünk nekik mint légyszar a tavalyi naptáron. Mondjuk, ha lenne egy magyar vállalkozás aki szinkronos streaming szolgáltatást indítana, szerintem sikeres lenne. Én hajlandó lennék a Netflixes előfizetési díjnál többet is fizetni ezért.
Egyrészt nagyon apró piac vagyunk nekik másrészt még mindig szárnyal itthon a warez.
Tegyük fel, hogy van egy gumicsónakot gyártó céged amiből értelemszerűen nem igazán szállítasz Csádba, még akkor se, ha 1-2 csádinak szüksége lenne rá mert van a kért végében egy kacsaúsztató, de mellette Norvégia meg rendel évi 10 milliót belőle. Melyik lesz fókuszban? Na ugye.
bizonyos szempontból a star trek is az "agyon hype-olt tömegsz@rok" kategóriába tartozik de ebbe ne menjünk bele szerintem.
Én azt vettem észre, hogy az egyáltalán nem mainstream sorozatok is kapnak szinkront és a pár éves sorozatokat is van, hogy gondolnak egyet és leszinkronizáltatják.
az is lehet, hogy nem is a szolgáltató a hibás hanem a jogtulajdonos mert olyan kedve van, hogy nem hajlandó eladni a jogokat a szinkronhoz. Ezért volt is, hogy újraszinkronizáltak már szinkronos filmeket is. Olyan is előfordul, hogy 1-5 évadig van, gondolnak egyet a 6. hoz nem adják a jogokat utána meg igen, majd 2-3 hónap múlva mégis megadják a 6. hoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!