RTL Klub, Az álommeló c. sorozat vélemények? Mi lehet ez?
igazából a cím. Szerintetek van jövője annak az embernek aki megnyeri, vagy olyan pl. mint az X-Faktor, a nézettségre megy.
Nem szeretnék "pesszimista" lenni, de szerintem ha valódi asszisztenst keresnének, nem ilyen módon tennék.
Kukkants bele a külföldi verziókba, és megtudod mire megy ki a JÁTÉK:
the apprentice
Egy felesleges baromkodás az egész, egy mini valóvilág (ha jól csinálják a szerkesztők). Egyáltalán nem olyan a formátum, mint amilyennek az itthoni promó anyagokban beállítják.
Utána olvastam a The Apprentice műsoroknak, aminek a licence alapján készül ez az Álommeló.
Egy valóságshow. Nem sok köze van a valósághoz ellenben rengeteg olyan megrendezett jelenet van mikor az asszisztenst csicskáztatják és abuzálják. Arról nem is beszélve hogy havi 3 millió forintot bruttóban hol keres egy asszisztens itthon?
Nem biztos, hogy egy nézettségre hajazó műsor akkor jó, ha reális dolgok vannak benne.
Egy részt láttam...
A történet nagyjából arról szól, hogy a jelöltek feladatokat kapnak és megoldásokat a Levente "emberei", egy ügyvéd (dr. Krasznai István) és egy marketing szakember (Farmosi Larisza) elemzik ki, majd a Levente dönti el, hogy kit küld haza. Mindketten jól ismerik a Levente igényeit...
Na most, ahogy láttam, mindenki béna a feladat megoldásában, de vannak, akik bénábbak. .
Levente segítői - szakmai alapon - javaslatot tesznek arra, hogy kiknek kellene távoznia, de Levente ezt simán felülbírálhatja, Ő más szempontokat is néz, melyek nem szakmaiak, így aztán a gond az, hogy nem feltétlenül az megy haza, akinek tényleg kellene...
Emellett a versenyzők szép lassan rájönnek arra, hogy jó dolog, ha rámutatnak a másik gyengeségeire.
Ezt a gondolatot egy kicsit tovább görgetve, a győztes nem a legalkalmasabb, a legtehetségesebb jelölt lesz, hanem aki a Leventének a legszimpatikusabb.
Ha az álommemló valamilyen értékesítési asszisztensi meló, akkor nem is annyira álom, de ez semmit sem von le a műsor "értékéből".
Egy ilyen műsor a nézettségről szól és nem arról, hogy a valóságot mutassa be.
Lesznek olyanok, akik csak azért fogják nézni, hogy megnézzék, kik milyen bénák...
ebből a szempontból eléri a célját.
Ami pedig a Levente kritizálást illeti: Hát csináljátok utána... már ha tudjátok.
"Részletezd miért szorul rá az aki Magyaro top leggazdagabbak egyike és a vize évek óta világmárka ?"---Szia nem én írtam, hogy szüksége van rá, de logikusan végiggondolva nem hátrány, ha napi néhány 100mFt-al több marad a zsebében!
Ez 2022-es árlista!
A műsorral fél percenként spórol 1 470 000Ft-ot, egy adás 50 perc és 39 másodperces, így minden rész 148 911 000Ft-nyi reklámköltség megtakarítást jelent. Ennek megfelelően az eddigi a 8 részen keresett (=spórolt) 1 191 288 000Ft-ot, összehasonlításképpen a cégalapítása óta 1,4 milliárdot költött összesen reklámokra!
Hány részes a műsor?
Esetleg lesz 2. esetleg 3. évad is??
A folyamatos újságcikkek és média hype mennyi marketingköltséget jelentene???
Amióta a cápák kötöttben szerepel és felröppent a hír miszerint a The apprentice műsor lesz hazánkban is, szinte minden részben elsütötte, hogy a cégében akar alkalmazni majd valakit, de addig nem hirdetett, amíg az RTL nem szerződött le vele. Neki ez volt a marketing ötlete, hogy gerilla módon minden alkalmat megragadott rá, hogy saját magát promotálja a szerepre!
Felmerül a kérdés, hogy tényleg rászorult-e, vagy csak meglátta a lehetőséget, hogy pár óra ráfordítással milliárdokat kaszáljon????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!