Szerintetek a Stranger Things hány éves kortól ajánlott?
Attól függ. Van aki 18 évesen is össze vizelné az ágyát este, ha megnézni.
Én meg a 10 éves önmagamnak is simán javasolnám, mert annyira nem félelmetes, csak érdekes. De ugye a korhatár besorolás nem csak erre vonatkozik. Hanem a meztelen jelenetekre, a szó használatra és a képi tartalmakra.
Igen, azt mindenképp ki kell emelni, hogy nem egy túl félelmetes sorozatról van szó, viszont muszáj feltüntetni a korhatárbesorolást, ha sexuális tartalmak vannak benne, vér, erőszak, szóhasználat stb.
Ugyanez a műfaji besorolás is. Ha egyetlen zombi elsétál a vásznon, máris horror kategóriába esik, pedig simán lehet egy dráma, vígjáték bármi, csak a közeg más.
Szerintem nagy átlagban egy 14 éves más nézheti, de nyilván ezt mindenki maga kell eldöntse, hogy mennyire félelmetes neki egyik másik film/sorozat. Valakit felnőttként is zavar a vér látványa, akkor is, ha alapvetően nem durva az alkotás, de megsebesül valaki és az nagyjából élethűen van bemutatva.
12-15? Attól függ, ki mennyire ijedős, miket nézett korábban.
Én 13 évesen láttam először, egyáltalán nem féltem tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!