Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Sarkanyok haza tetszik?

A Sarkanyok haza tetszik?

Figyelt kérdés

Csalodott vagyok a Tronok Harca utan! Azt imadtam. Lapos tortenet, gyenge szineszek

. A parbeszedek vontatottak, unalmasak. Honnan szedtek ezeket a C kategorias szineszeket? Nektek hogy tetszik?

2022. szept. 28. 10:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

#20 túltolták a píszít. Az hogy egy fehér karaktert lecseréltek négerre még nem oszt nem szoroz, ahogy az sem hogy megvolt a "kötelező" meleg szereplő.

Az viszont hogy nekiálltak disney-esíteni a sorozatot a "túl sok az erőszak a GOT-ban" kritikák hatására már nagyobb öngól volt.

Nem önmagában a történettel van a baj, hanem a kivitelezéssel. Egy vontatott kosztümös-sárkányos szappanoperát csináltak az első évadból. Ez a fő bibi!

2022. okt. 30. 20:55
 22/25 anonim ***** válasza:

Szerintem ettől több erőszakot nem is rakhattak volna bele, mivel az 1. évad csak egy pár oldal a "könyvben" és jobban belegondolva talán még több is volt az erőszak ennyi sorozatrész alatt, mint eredetileg.

A fehér feketére cserélését a Velaryon ház esetében amúgy még meg is értettem volna, ha azzal magyarázzák, hogy "jobban szembeötlő legyen Rhaenyra gyerekei származása" ahelyett, hogy "nem akartam még egy csomó fehér embert a sorozatban".

Persze nem egy tökéletes sorozat, így nem is akarom védeni, de szerintem adaptációként kifejezetten jó lett. Ilyen szemszögből nekem, ami legkevésbé tetszik, az az, hogy Rhaenyrát és családját sokkal jobbnak akarják feltüntetni, míg Alicentet és családját éppen ellenkezőleg.

2022. okt. 31. 16:43
 23/25 A kérdező kommentje:
Haaat nem tudom..... szerinted Alicent valoban szerette az oreg rothado kiralyt? Az apja meg siman odalokte a lanyat a hatalomert! Nekem nem tunik jo csaladnak. Ez alnoksag. Persze a masik oldal se jobb..... de legalabb Deamon / aki gonosz es kegyetlen/ vallalja a termeszetet. A Hightowerek csak kepmutatasbol allnak.
2022. okt. 31. 17:55
 24/25 anonim ***** válasza:

Otto Hightower nem kérdőjelezhető meg szerintem. Közel került a hatalomhoz és még többet akart, eluralkodott rajta a kapzsiság.

A könyvben Alicent már Jaehaerys király idejében is a király segítette, így eredetileg nem volt közte és Viserys között akkora korkülönbség, mint a sorozatban (kb. 11 évvel volt idősebb Viserys). Nem tudni, hogy eredetileg hogyan vetett szemet Viserys Alicentre, de valószínűleg nem annyira rátukmálás jelleggel, mint a sorozatban.

Eredetileg 2. Aegon (Aicent fia) sem annyira szadista és beteges, mint a sorozatban. Erre emlékeim szerint utalás se volt a könyvben, csak annyi, hogy Aegon mogorva, forrófejű, nehezen megbocsátó, iszákos volt, de nem olyan "szörnyeteg", amilyenre a sorozat festi őt.

Aemond se kezdte el összeverni Daemon lányait mikor fel/le-mászott Vhagarról. Ő csak a bátorságát akarta bizonyítani, ami nem tetszett Rhaenyra 3 fattyának, eredetileg ebbe a lányok nem keveredtek bele.

Ezzel szemben pl. Rhaenyra esetében megmásították Laenor halálát -> eredetileg Qarl egyértelműen megölte őt és valszeg Daemon megbízásából. Rhaenyra a legutóbbi gyereke szülésekor eredetileg elátkozta a születendő gyerekét, szörnyetegnek nevezte és felsorolta, hogy hogyan végezné ki Alicent családját, illetve vannak még ilyenek, amik kimaradtak Rhaenyra jobb színben való feltüntetése miatt a sorozatból.

Szerintem csak egyszerűen egy gonoszt akart keresni az HBO, így ez Alicent és családja lett.

2022. okt. 31. 19:10
 25/25 anonim ***** válasza:
#22 pont ezért lett volna nagyobb mozgástere a készítőknek mert csak pár oldal a könyvből ami kötött (a fő történeti gerinc), így nagyobb tér nyílik a részletek kidolgozására. Nem éltek a lehetőséggel, nem tudták izgalmassá, dinamikussá tenni az első évadot. A "durvább", avagy akció dúsabb jelenetekből meg annyit rakhattak volna bele amennyit akartak. Egyetlen példa - lépőköveki csata. Egy se füle se farka, középszerű lapos 5 perccel elintézték, holott akár egy fél részt is rá lehetett volna húzni, izgalmas, látványos akciójelenetekkel dúsítva.
2022. okt. 31. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!