Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Titeket nem zavar,hogy minden...

Titeket nem zavar,hogy minden filmben kell mindenféle rassznak lennie?

Figyelt kérdés

Én imádom a kultúrákat és érdekelnek különböző szokások de ami manapság megy az már sok.

Miért kell Arielnek afrikainak lennie?

Az is zavarna ha Pocachontas fehér lenne vagy ha Mulan fehér lenne.

Miért nem lehet elfogadni,hogy minden kultúra és nemzet gyönyörű és nem kell összemosni őket.

Ugyanez van a Gyűrűk ura sorozattal.

Számomra baromi furcsa,hogy abban a “korban” mit keres egymás mellett egy ázsiai, afrikai fehér ember?

Tudom,hogy a sorozat helyszínei és világa csak kitaláció és fantázia de akkor is.

Miért nem lehet úgy mint a trónok harcában?

Különböző földrészeken különböző rasszok élnek ahogy az a való életben is működik és ez a természetes és így van rendjén….

2022. szept. 18. 15:11
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
89%
De, ez már nagyon túl van tolva.
2022. szept. 18. 15:12
 2/33 anonim ***** válasza:
22%
Minden nap van hasonló kérdés, már csak kopipésztelnem kéne a véleményeket... :)
2022. szept. 18. 15:21
 3/33 A kérdező kommentje:
Hát én nem itt élek így nem követem minden nap,hogy milyen kérdések vannak.
2022. szept. 18. 15:22
 4/33 anonim ***** válasza:
85%

Itt voltak a legjobb kommentek:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszet..

Ez nagyonjó!

47/62 anonim ***** válasza:

86%

A nagyi ne csak a tévét nézze!

Szerintem a mesehősök átfestésével is komoly problémák vannak.

Ahelyett, hogy fehér írók által megalkotott, vélhetően vagy deklaráltan kaukázusi származású hősöket (Ariel vagy Hófehérke) feketeként ábrázolunk, voltaképpen mit állítunk? Hát azt, hogy a feketéknek nincsenek saját történeteik, meséik és mítoszaik, ezért alapvetően európai narratívákat kell meghamisítani a kedvükért. És ennél rasszistább dolgot elképzelni nem tudok. Azt kell megérteni, hogy ez első sorban nem a fehéreket, hanem a feketéket sérti.

Én biztos vagyok benne, hogy a különböző afrikai törzseknek, sőt a nyugati világba hurcolt feketéknek is vannak olyan történeteik, meséik, olyan motívumaik, archetípusaik, toposzaik, amik elépesztően jó alapanyagul szolgálhatnak egy audiovizuális alkotás történetéhez, legyen az élőszereplős film vagy animáció. Szerintem ezeknek a filmeknek az elkészülését kellene támogatni. Én szeretnék látni egy elefántcsontparti népmesét. Én tökre kíváncsi vagyok rá, hogy Zimbabwéban milyen történeteken nőnek fel az emberek. Abszolút nyitott vagyok rá, hogy megismerjem a szomáliai hitvilágot, és basszus, biztos vannak érdekes szudáni mítoszok.

De a feketék társadalmi felszabadításának, a fekete kultúra elismerésének nem az a módja, hogy fehérek által írt könyvek leírásait, rosszabb esetben magát a történelmi valóságot semmibe vesszük.

Ugyanezt gondolom egyébként a meleg mesekönyvről. LEGYEN meleg mesekönyv. LEGYENEK feketékről szóló filmek, mesék, sorozatok, animációs filmek és könyvek, de ne már meglevő alkotásokat hamisítsunk meg, mert ennél a feketék is és a fehérek is jobbat érdemelnek.

2022. szept. 18. 15:22
 5/33 A kérdező kommentje:
Ugyanezt gondolom én is.
2022. szept. 18. 15:24
 6/33 A kérdező kommentje:

Meg ne úgy, hogy az történelmi képtelenséget idézzen elő.

Engem baromira zavar ez tényleg a Gyűrűk Ura sorozatban.

Emiatt kedvem sincs nézni mert az agyam egyszerűen képtelen belehelyezni valamilyen valós korba a történetet.

2022. szept. 18. 15:25
 7/33 anonim ***** válasza:
90%

Kedvenc mémem... :-D

[link]

2022. szept. 18. 15:26
 8/33 anonim ***** válasza:
81%
Én szívesen nézek bármilyen nemzetiségű főszereplőt. De ha egy karakternek a fő személyiségjegye az, hogy fehér (pl hófehérke), akkor legyen fehér. Vikinges vagy oroszokról szóló filmet is fehérekkel szeretnék látni, viszont nagyon szívesen nézek más történeteket ázsiaiakról vagy afrikaiakról illetve ha modern a film, akkor is tetszik, ha diverz a társaság.
2022. szept. 18. 15:28
 9/33 anonim ***** válasza:
64%

A piac igazodik ahhoz a globalizációs jelenséghez, hogy már minden földészen nézni fogják az elkészített filmet. Ázsiában, Afrikában gondolom szívesebben elmennek mozizni a népek, ha nem csak fehér színészek szerepelnek. Több néző, több bevétel.

A gond inkább az, amikor ideológiai alapon, manipulációs céllal népnevelésre, "érzékenyítésre" használnák a filmben megjelenített rasszokhoz köthető témákat a készítők.

2022. szept. 18. 15:29
 10/33 anonim ***** válasza:
90%

Nem igazán érdekel, - mert ha úgy érzem, hogy valami túl van tolva (bármilyen műsorban is), már "tolom is tovább" - vagy egy az egyben ki is kapcsolom - a tévét, amely előtt egyre inkább garantálják a "műsorszámokat" szolgáltatók, hogy minél több ember hülyüljön el minél hamarabb.

Keresek magamnak más elfoglaltságot, - egyre könnyebben megy a televízió elhagyása a hétköznapi életemből. mert inkább megnézek 184317. alkalommal egy minőségi filmet, mint azt a hányadékot, amit manapság "műsorszámként" fröcskölnek az emberek képébe. Az erőszakos b@szogatásra arányos erejű védekezéssel válaszolok, - amely által eljutottam arra a szintre, hogy csak és kizárólag akkor, arra keresek rá, amire kíváncsi vagyok. A napi 30000 alkalommal képembe erőszakkal tolt reklámok, propaganda tevékenységek megtanítottak arra, hogy miként zárjam ki az életemből a számomra nem kívánatos nyomulást, - egyetlen szál gyufával (!) nem fogok többet vásárolni csak azért, mert számos embernek semmi (!) nyereség nem elég és az embereket is tudatosan válogatom meg, akikkel foglalkozom, mert nem fogok senkit "parancsra" megszeretni vagy többet törődni vele.

Nem én provokáltam ki a magatartást, amit tanúsítok, hanem a pofátlan emberek kényszerítették ki belőlem, hogy kidolgozzak egy jól működő stratégiát az erőszakosságuk ellen. Ennek a "háborúnak" nem lehetnek ezek az emberek a nyertesei, -következetesen kerülöm, elutasítom azt, amivel a médiából próbálnak rám erővel hatni és inkább megveszek egy drágább, ócskább cuccot, amire szükségem van, mint egy reklámozott sz@rt, amire nem is biztos, hogy szükségem van! :D

2022. szept. 18. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!