Stanley Kubrick legjobb filmje?
Acéllövedék (Full Metal Jacket)
Legalábbis számomra
Számomra a Spartacus.
A Clockwork Orange is nagyon jó, mondhatni tökéletes adaptáció, viszont még mindig jobb élmény elolvasni a könyvet… Örülök, hogy hamarabb olvastam a könyvet, mint hogy a filmet láttam volna.
2001 is remek film, az egyik legjobb ilyen filozofikus sci-fi, kötelező darab és azt is meg merném kockáztatni, hogy nem csak az egyik legjobb Kubrick film, de az egyik legjobb film ever.
Viszont a könyvet abból nem olvastam és egy adaptációt végülis mégis csak ahhoz kell mérni (szerintem)…
A Lolita szerintem egy kifejezetten rossz adaptáció, a könyv mindenképpen jobb, na meg ugye eléggé más… Ennek vannak érthető okai, de alapvetően a Kubrick adaptációkra nem ez jellemző, hanem a legtöbb szinte ugyanaz mint a könyv amiből készült.
A Full Metal Jacket az rendelkezik egy jó mondanivalóval, vannak benne jó jelenetek, de a film összességében számomra nem volt élvezhető…
A Ragyogás az egy olyan film aminél sosem értettem, hogy miért szeretik ennyien… Horrornak nem jó, mert nem ijesztő. Nem látom, hogy lenne bármi mondanivalója… A színészi alakítások szerintem kifejezetten rosszak benne, még Nicholson is rosszul játszik benne (véleményem szerint), pedig Ő az egyik kedvenc színészem… Szenvedés végignézni azt a filmet és a végén mindig azt érzem, hogy idő pazarlás volt.
A Dr. Strangelove viszont zseniális film, mivel a Spartacus nincs a felsorolásban, így arra szavaztam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!