Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Milyen, kifejezetten történele...

Milyen, kifejezetten történelemhű, pontos filmek vannak ismert történelmi személyekről?

Figyelt kérdés

Ezalatt nem XX. századi és azutáni, közéleti, politikai személyeket értem.

Amikről például tudom, hogy a végletekig pontos ábrázolása az adott történelmi személynek, azok a következők:

Nagy Sándor, a hódító

- Gyakorlatilag mondatról mondatra történő adaptációja a korabeli, ptolemaioszi életrajzának.

A passió

- Szó szerinti lekövetése a bibliában leírtaknak.

Wounded Knee-nél temessétek el a szívem

Nem csupán történetvezetésében, de látványában is merőben hiteles (és objektív, ideológizálástól mentes) ábrázolása Ülő Bika sziú törzsfőnök életének.

A bukás

Hitler utolsó napjainak a titkárnője emlékiratai alapján történt pontos rekonstrukciója, olyan apró részletekig, hogy miket evett.

Jessie James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

- Még nem láttam, de ahogy olvastam róla, nagyon hitelesen mutatja be a bandita életének főbb történéseit.

Amikkel még szemezgettem, Lincoln, Gandhi, A tábornok, mert állítólag pontosak.

(Amik témájuk okán nem érdekelnek: A király beszéde, A legsötétebb óra.)

tegnap 20:44
 1/3 Kedves Vezető ***** válasza:

Ha lehet Zenei történelem is, annak ábrázolása :

Doors

tegnap 21:02
 2/3 anonim ***** válasza:

-Mongol(2007)

ez Dzsingisz kánról szól.

tegnap 22:01
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de a zenei történelem kevésbé az érdeklődési köröm.

Ha jól tudom, ez egy befejezetlen trilógia.

tegnap 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!