Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mit szólsz hozzá, hogy az...

Mit szólsz hozzá, hogy az Amazon letörölteti a Rings of Power (számukra) kedvezőtlen értékeléseit az IMDB-ről?

Figyelt kérdés
Láttam már hasonlót, de ilyen mértékben még soha. Oké, az üzlet, az üzlet, de ez...
2022. szept. 2. 20:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Igen, a feketék valószínűleg azért szokatlanok, mert nincs logika abban, ahogyan integrálják őket a világba."

Igen, pont erre gondoltam. Ha ennek is lenne valami háttértörténete akkor nem lenne furcsa. Őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy akkor hűek a készítők Tolkien világához, ha csak úgy bele teszik őket ide-oda, mint most, de félnek beleírni a történetbe, mert nem akarnak "újítani" vagy ha kerítenének ennek valami fals háttértörténetet és mégis adnának valami magyarázatot rájuk. Tolkien egész életében azon dolgozott, hogy összehangolja a történeteket és a logikai bukfenceket minél jobban kiköszöbölje. Szerintem elegánsabb lenne, ha adnának valami félmondatos magyarázatott a fekete törpökre és tündékre és akkor már az egész nem lenne olyan furcsa és illeszkedne a világba, ezzel pedig Tolkien szándékát követnék, aki egy egységes világot akart alkotni. Hiszen igazából nem az a baj, hogy fekete színészek is játszanak benne, hanem hogy kicsit kilógnak a Tolkien világából és ezért tűnik úgy sokaknak, hogy rájuk erőltetik ezeket a színészeket. Tolkien-nak valószínűleg egyszerűen eszébe sem jutott ezzel foglalkozni, ezért nem tér ki ilyenekre a történet. De nem volt rasszista, hogy ezen fennakadna, a náci ideológiát is mélységesen elítélte. Viszont az ő logikáját követve valószínűleg írt volna ehhez valami hátteret, hogy legyen értelme.

Mint te is írtad, a különböző fajok és kultúrák összefogása voltaképpen az egész alapja és számomra ez egyértelműen azt a vágyat jeleníti meg, hogy a különböző népcsoportok, kultúrától, kinézettől függetlenül barátságosan kijöjjenek egymással és tiszteljék egymást. Így nem hinném, hogy ellenezné a fekete karaktereket Középföldén, ezért is van az, hogy még ha talán kissé esetlenek is a megoldások néhol, vagy furcsának tűnnek első ránézésre, voltaképpen engem annyira nem zavar. Nem hiszem, hogy az író valódi szándékát áthágják vele.

2022. szept. 6. 21:47
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is manipulatív húzás, ahogy már írta valaki.

Biztosan sokan élből lehúzzák, csak azt felejtik el, hogy sokan viszont ugyanígy felpontozzák és magasztalják, ami ugyanúgy fals képet fest a sorozatról.

A nagyon sok szélsőségesen negatív és pozitív vélemény átlaga kb. 5 vagy 6 pont lenne 10-ből, ami szerintem reális lenne, szvsz ez egy borzasztóan középszerűre sikeredett sorozat (a történet lassú és döcögős, a karakterek középszerűek, hiába a látvány), ami ugyanúgy nem érdemli meg a 10 pontot, mint az 1-et.

2022. szept. 7. 16:37
 13/13 anonim ***** válasza:
Ugyan annyira elfogadható egy brit folklórra épülő történetben színesbőrű színészeket alkalmazni, mintha Justin Bieber játszaná a Black Panthert.
2022. szept. 8. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!