Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Akik nézik a Sárkányok házát.....

Akik nézik a Sárkányok házát...? Ha az első rész nem tetszett, érdemes folytatni?

Figyelt kérdés
Megnéztem az első részt, és nekem tisztára öncélú brutalitás volt. Lesz valami normális politikai storyline vagy az egész csak 5 mondatos klisék és erotikus-erőszakos snittek összavágásával folytatódik?

2022. aug. 31. 13:26
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha csak ennyit szűrtél le az első részből, akkor nem érdemes folytatnod.
2022. aug. 31. 13:30
 2/10 A kérdező kommentje:

Mégis mit kellett volna meg leszűrnöm? Az egész cselekményt össze tudnám foglalni egy A4-es papíron, esetleg másfél tájleírással, és 63 perc volt a rész. Ja, de, bocs, még észrevettem a kötelező PC vonalat.

Trónok harcát szerettem (első évadokat legalábbis), azért kezdtem el nézni.

2022. aug. 31. 13:35
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Az A4-es papír elég nagy azért. Ezek szerint szépen kitöltötték az időt.

Nincs benne semmi olyan pc, ami nem volt benne az eredetiben is.

De kíváncsi lennék, hogy milyen történetet vársz egy őshippitől, mint Martin? Mindegy.

Ha csak provokáció a célod, akkor arra ott a kismillió alt right troll csatornája, ahol ezt kiélheted.

2022. aug. 31. 13:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg Martinnál a brutalitás sokszor azért van jelen, mert próbálja a háborút, értelmetlen öldöklést úgy bemutatni, amilyen az valójában vagy amilyennek elképzeli. A vietnami háború ideje alatt volt abban a korban, amikor őt is behívták katonának és pont egy ilyen novelláját küldte el katonásognak. De azt hiszem akkor már több barátja vagy ismerőse halt meg vagy tért vissza roncsként a háborúból.

Azóta folyamatosan az értelmetlen öldöklés fajtáiról írogat. A brutalitás a mi világunkban is öncélű, lásd orosz-ukrán háború. Az embereknek nem volt rá szükségük, ahogy arra sem, ahogyan ott egymással kegyetlenkednek az emberek (csonkítás és egyéb kiszivárgott videók).

2022. aug. 31. 13:54
 5/10 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem trollkodni szerettem volna, csak csalódás volt az első rész.

A trónok harcában abszolút át is jött számomra, hogy mi a bemutatott brutalitás meg nyers valóság ábrázolás üzenete. Nekem most ebben a sorozatban úgy tűnt viszont, hogy a sztorit kerítettek az abszurditás határáig elvitt szabdalós és bordélyház jelenetekhez - tehát az arányokkal van bajom.

De akkor tömören: így folytatódik majd a továbbiakban is? Csak mert akkor inkább kialszom magam sorizás helyett :D

2022. aug. 31. 14:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nem szeretheti mindenki.

A második részben pl. nem volt szex, de cserébe mutatták azt, hogy a Crabfeeder (az a kalóz) hogyan eteti a rákokat.

Ilyesmi jelenetek mindig lesznek benne és lehet több is.

A sárkányok még egymásnak sem estek és az szerintem sokkal brutálisabb lesz. Ha pedig a szülős/császármetszős jelenet borított ki, akkor ez az évad nem biztos, hogy fog tetszeni, mert még két durva szülős jelenet lesz (6. és 10. részben). Bár a 6. részt lehet nem fogják túl sokat mutatni és az is lehet offscreen lesz. A 10. rész viszont elvileg tükrözni fogja azt valamennyire, ami az 1. részben történt. (De persze én is csak olvastam és nem láttam még a részt.)

A második évadban pedig még ezekhez képest is lesz egy eléggé kegyetlen dolog.

Szóval én azt mondanám ne folytasd.

De persze saját felelősségre azt csinálsz, amit csak akarsz. Szerintem nagyon hasonlít a Trónok harca első pár évadára színvonalban, karakterek felépítésében, sőt jelmezekben és díszletekben túl is szárnyalja. A halálok viszont sokkal durvábbak lesznek, mint a Trónokban. Bizonyos karaktereknek mindenképpen.

2022. aug. 31. 14:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Akkor ez alapján ez nem lesz az én sorozatom.
2022. aug. 31. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A lányom megnézte a Trónok harcát és megnézte a Vikingeket is. A Trónok harca nem jött be neki, de a Vikingekért a mai napig odavan. Egyik jobban öldöklősebb, mint a másik, de akár egy emberen belül is szülnek ellentétet. Ha neked nem tetszik, ne erőltesd magadra. Ilyen egyszerű. Miért is próbálnánk neked elmondani, hogy miért jó? Nekem is vannak olyan filmek vagy sorozatok, amiket nem akarok megnézni, mert nem érdekel, mégis rengetegen imádják. Nincs azzal baj, hogy más dolgokat szeretünk.
2022. szept. 2. 00:21
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
7. epizódot láttam belőle, de eddig nekem is csalódás. Vontatott, unalmas. Ezt a sorozatot most eltolták, a közelébe sincs a GOT-nak.
2022. okt. 4. 02:18
 10/10 anonim ***** válasza:

8-as vagyok ismét

Szerintem nincs ezzel a sorozattal semmi baj. A fejünkben van egy Tórnok harca, ami újdonság volt és repesve vártuk a folytatást. Nekem abban is voltak üres részek, ahogy szinte minden sorozatban vannak ilyenek. Most, pár év múlva, amikor már tudjuk, hogy mire megy ki az egész, jön egy új sorozat és megpróbáljuk az eredetihez hasonlítani. Akármit követsz, Star Wars, GOT, LOTR, stb, mindig azt fogod érzeni, hogy az eredetit már nem tudják visszahozni. Persze hogy nem, mert maga látvány, a hangulat, vagy az öldöklés már nem lesz akkora újdonság, mint az első pillanatban. De valóban, van egy sztori része is dolognak, ami jó, ha izgalmas marad. Ilyen szempontból a Rings of Power nekem csalódás ... eddig. Én ott érzem, hogy nem halad előre túl sokat a sztori és messziről lerí, hogy nem egy sorozatban gondolkodnak. A mostani Trónok harca sorozat szerintem sokkal jobb, mint az. Több dolog történik benne és jobban látszanak a mostani és a későbbi konfliktusok is. Talán nem spoiler, de az intro tele volt szép helyekkel az eredeti sorozatban, viszont itt szinte csak az látszik, hogy vér folyik kívül-belül, keresztbe-kasul. Én ebből azt szűröm le, hogy lesz itt még brutalitás bőven.

Szóval csak röviden, szerintem nem kellene hasonlítgatni, hanem azt kellene éveznünk, amit elénk tesznek. Hiába mondunk bármit, ez már ilyen lett, le van gyártva, nem fognak változtatni rajta. Kicsit ez olyan, mint hogy nekem a barnák, másnak a szőkék tetszenek. Mindenkinek más az ízlése, mindenkinek más fog tetszeni és mindig lesz valaki, aki élvezi és olyan is, aki utálja.

2022. okt. 8. 09:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!