Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A legendás állatok tillógia...

A legendás állatok tillógia bukás?

Figyelt kérdés

Hallottam róla, hogy a 2. rész rosszul teljesített, de a legfirssebb rész is csak 6,2-re van értékelve az imdb-n:

[link]

Én az 1-2-őt láttam, többször nekiültem, de annyira nem tudott lekötni, hogy a telefonom elkezdtem nyomkodni. A 3. részre nem is vagyok kíváncsi.

Bukás ez a sorozat?

2022. aug. 25. 10:57
 1/7 A kérdező kommentje:
*trillógia
2022. aug. 25. 10:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nem az imdb értékelés a döntő hanem a bevételek. 5 részt terveznek összesen.
2022. aug. 25. 11:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk most nézem hogy tényleg szerényen muzsikált a pénztáraknál.
2022. aug. 25. 11:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bukásnak nem bukás, de nem teljesített az elvárt szinten, így már azt is rebesgetik hogy az erdeti terv helyett csak 4 epizódja lesz.
2022. aug. 25. 11:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első rész hozott a konyhára, a második és főleg a harmadik bukta. Különösen az utóbbi. Az év legnagyobb filmes bukásai között emlegetik.
2022. aug. 25. 11:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 a második azért termelt világszinten 600 millát, ami nem olyan rossz. Illetve szerintem a sok pénz inkább a játékokból származik.
2022. aug. 25. 12:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy került vagy 200 millióba, plusz a marketing, ami egy ilyen kaliberű mozinál 150-200 millió is lehet. A stúdió tehát 350-400 milliót költött rá. Ezen kívül a teljes bevétel felét elviszi a forgalmazás és a mozik költsége/haszna, ami a 650 milliós összbevételből több mint 300 millió. A stúdió tehát jó esetben 320-330 milliót zsebelt be, mínusz a bekerülési költségei, ami marketinggel simán efölött van.

Persze a pontos összeget nem ismerem, de egy blockbusternél előfordul, hogy a marketing költség a film gyártási költségével vetekszik. Ebben az esetben bukta volt anyagilag. Ha azonban kihozták 100 millió körül vagy alatta, akkor valamit kereshettek is.

Nagyvonalúan úgy szoktak számolni, hogy anyagilag siker volt-e egy film, hogy gyártási költség szorozva néggyel. Ez ennél a filmnél 800 millió körüli összbevételt jelentene.

2022. aug. 25. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!