Mi a véleményed a spongyabobról?
Szerintem szuper. Nem gyerekeknek való, az tény, de felnőttként imádom.
Szerinted mi benne az elborult, ami bármely mesében nem érhető tetten, és pláne mi az "undorító"?
Felnőttnek szóló mese, de annak gyenge és bugyuta. Irritálóan idegesítőek, főleg a szinkronhangok. Ha 18+, akkor vállalják fel rendesen, nem kell gyerekmesének álcázni ahol csak a szöveg utal felnőtt tartalomra, de a többi körítés, max a gyógypedagógia szekcióban értelmezhető felnőtteknek.
Vannak ennél sokkal ütősebb 18+ rajzfilm sorozatok, amin nem akarom felvágni az ereimet. Vagy egy kiskanállal kikapargatni, amíg megy a tévében...
Én szeretem az 1-5.évad-ig a 9.évad hangulatban nagyon tetszett (volt a 9.évad-nak egy olyan szimpatikus/élvezhető hangulata). A 10.évad nem tetszik, viszont a 11-12.évad számomra nagyon jó, mert rengeteg dolgot visszahoztak az első évadokból és nagyon jók voltak az ilyen ping pung páng aláfestések, meg a helyek, dimenziók, easter eggek, meg utalások.... áhhh... nagyon jó, tulajdonképpen én részben ezért nézem a spongyabob-ot, pontosan ez volt meg az 1. és a 3.évadban, a 4-5.évad inkább művészeti, meg ilyen 2000-es évek beli dolgok irányába mentek, meg a családfákra Nagyon rámentek pl:pú bácsi, Black Jack, patrik királyi örökség, meg a "fajankók és sárkányok", meg a az a rész, a spongyabob ük-ük-ük+ apukája apukájának a történetét mondták el. Szóval nekem ez is tetszett. A 2.évad-ba leginkább egy bizonyos alak elől menekültek pl: hernyócska, téli álom Szandi, firkabob, szúró vágó daraboló, a nagy hernyó stb. Meg volt több mókus rasszizmus rész pl: ki a jobb, mókustréfák. Na mindegy, az 1.évadban volt minden, a sb 129 az egyik főbb oka, annak,, hogy spongyabob ilyen gyakran utazik dimenzióban, meg ilyenek. Voltak kicsit "ijesztő" részek is pl: sziklafenék, temetői műszak, rémes herkentyű burger, de mindegyik rész az eddigiek közül nagyon szórakoztató, a lazítós részek pl: buborékfújás, fenéktakarítás, medúzahalászat, meg így tovább.
Összességében a kedvenc rajzfílmem, nagyon szeretem, és ennyi, szerintem jó, az új részekben tényleg az rossz, hogy üvöltöznek, sírnak sok kínkeserves percen keresztül, de mindegy. Nekem tetszik a sorozat (ha már ennyit írtam, elmondom, hogy férfi vagyok)
1-3. évad: nagyon jó, igen, van benne felnőtteknek szóló utalás, de nem baj az
4.-5. évad: összességében nem rossz, még mindig vannak jó részek, de több a szar rész, pl van rész ami szinte konkrétan csak Tunyacsáp szenvedése 11 percig.
6-8. évad: Nem jó. Van egy kevés jö rész, de egyáltalán nem érnek fel az első 5 évad jó részeihez. Itt még több a tunyacsáp szenvedéses rész, és emellett innen kezdve sokkal több az undorító dolog, meg a belső szervek viszonylag realisztikus ábrázolása. Emellett sok rész nem csak tunyacsáppal, hanem más karakterrel szemben is mean spirited.
9. évad első fele: Valamivel kevésbé szar mint az előző 3 évad, de még mindig látszik, hogy hasonló az irány.
9. évad második felétől a legtöbb ilyesmi elmúlik, de emellett majdnem teljesen eltűnik a felnőtteknek szóló utalás, így kicsit "gyerekesebb" lett a sorozat (mondjuk a 9. évadban legalább még van intelligenciája a karaktereknek.
Ezután minden évadban egyre hülyébbek lesznek a karakterek és egyre lebutítottabb lesz a sorozat.
a 12. évadtól kezdve ráadásul visszatérnek a Tunyacsáp nem megérdemelt szenvedésének szentelt epizódok.
a 13. évadban ebből sok van, ráadásul sztori osztályon is gyengék a részek. A humor is kb csak slapstick (mondjuk nekem nincs bajom a slapstick műfajjal). A karakterek ezen a ponton teljesen le vannak butítva, mint ahogy az egész sorozat is. Az a baj, hogy kisgyerekeknek azért erőszakos, de a nagyobb gyerekeknek és tinédzsereknek már egy kicsit bugyuta, felnőtteknek sincs benne már semmi élvezni való.
A spinoffok:
Korall Tábor: Kicseszettül unalmas, + ugyanazok a problémák mint az újabb spongyabob évadok
Csillag Patrik Műsora: Random = Funny. Ez a logikája. Általában nem vicces. Sztori sokszor nincs (legalább is azokban amik magyarországon már kijöttek, amerikában már jöttek ki jobb részek, persze nem érnek fel a spongyabob 1-5. és 9. évadához)
A sok negatív dolog ellenére nem utálom az új részeket és a spinoffokat sem (a 6-8. évadot egy kicsit igen). Én egy SpongyaBob rajongó vagyok, a mai napig nézem a legújabb részeket, sőt, azokat is amik magyarországon nem jöttek ki, csak amerikában. (mondjuk jobban belegondolva így 18 évesen lehet h elég gáz, hogy még nézem az új részeket XD)
Kíváncsi lennék te melyik részeket láttad, hogy elborultnak és undorítónak tartod. Ha nem az első 5 vagy első 3 évadból vannak, ajánlom neked, hogy nézz bele az első 3 évadba, azok jók (szerintem). Ha az első 3. évadban volt az elborult/undorító cucc, akkor meg igen, ez a sorozat egyértelműen nem neked való.
Nekem tetszik, bár csak éjjel szoktam nézni, ha nem tudok aludni.
Viszont Rák úr új szinkronhangja borzasztó, egyáltalán nem illik hozzá.
Az új részek is elég furán, talán a 3-6. évaf tetszett igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!