A "Spongyabob Kockanadrág" című rajzfilmsorozat sikerének mi a titka?
Néztem már gyerek- és felnőttfejjel egyaránt, de engem egyáltalán nem nyűgözött le...:/
Mások hogy vannak vele?
Mert az első három évadnak tetszetős humora van, jó kis kerek sztorikkal, emlékezetes, kedvelhető szereplőkkel és a köztük lévő dinamikával. Nem butították le a gyerekeknek, megengedtek felnőttesebb, szürreálisabb poénokat is, ami az idősebb nézőknek is bejött, de nem estek velük túlzásba. Audio-vizuálisan kiváló sorozat, a színhasználat, a hátterek és főleg a szereplők kinézete egyedi és megkapó. Remek példái a rajzfilmtervezés azon alapszabályának, hogy minden karakternek egyedi, rögtön felismerhető körvonalat, formákat, színeket érdemes adni. A víz alatti környezetet és a különböző helyszíneket is jól kihasználják, a szereplők világa nemcsak dekoráció. A zene és a hangzásvilág szintén kiemelte a többi akkor futott sorozat közül.
Mindez persze csak az első három évadra vonatkozik. Azután az eredeti készítők kiléptek és elsilányodott a sorozat, önmaga paródiájává vált, lebutított, undorító humorral és utálatos szereplőkkel. Ezért ha az emberek elismerően beszélnek a SpongyaBobról, általában csak az első évadokra és esetleg az első mozifilmre gondolnak. A komolyabb rajongók szerint a többi mind szemét.
Az meg félreértés, hogy azért lett sikeres, mert sokat nyomatták. A Nickelodeon eredetileg nagyon kevés reményt fűzött a sorozathoz, a részeket csak ritkán, elszórva vetítették. A csatornavezetőség a MacsEb című rajzfilmtől remélt sikert és ledöbbentek, amikor a SpongyaBob nézettségben és népszerűségben leverte. Csak ezután kezdtek ráállni a SpongyaBob mániára, és még azután is erőltették, hogy már rég kiveszett a sorozat varázsa.
Ezzel egyetértek.
Régebben mindig imádtam, aztán pár éve néha láttam, hogy megy, de nagyon elcsodálkoztam, hogy hát ez meg? Ez totál nem olyan, mint régen. Sokkal durvább, betegebb és elvontabb.
De nem egészen, mint egy Rick és Morty, hanem idiótább módon sajnos.
Bár összességében élvezhető azért, de az elején sokkal jobb volt az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!