Melyik az a film aminek a a befejezése nem tetszett? Vagy is alapvetően jó film, de csalódást okozott neked valamiért a vége.
Már a második ázsiai (koreai) film az amelyben elgondolkoztam a rendező (vagy a forgatókönyv író) direkt akarja e néző idegeit kitépni, megsemmisíteni vagy titkon a rossz oldallal szimpatizál vagy maga is pszichopata, mint a karakter a filmben. Különben nem olyan lenne a történet befejezése amilyen. :)
Amikor szórakozik veled, hagyja hogy azt hidd majd a filmben minden jóra fordul, de nem, végül nem kegyelmez. Láttam az ördögöt 2010. és Az üldöző 2008. című filmek, de biztos van több is.
Nem ragaszkodom a minden áron happy endhez, nem erről van szó, de ezek a filmek olyan szinten kegyetlenek velünk nézőkkel, annyira felkavaróak és megsemmisítő a végük, hogy csak az ember néz ki a fejéből és nem tudja hova tenni a látottakat.
12 dühös ember
Azt vártam volna, hogy a végén kiderül valami nagy csattanó, vagy legalább az, tényleg a fiú volt-e a gyilkos, de ezek közül egyik sem történt meg. Tudom, ez nem egy krimi volt, de szerintem hozzátett volna a történethez.
Pl. a Cujo filmfeldolgozása.
A könyv vége igazi dráma, ezt a film teljesen megmásítja.
Spoiler!
Nem vénnek való vidék
Egészen a vegéig egy okosan felépített thrillert látunk, izgalmas történetvezetéssel. Erre a végén a gyilkost (Javier Bardem) elbassza egy kocsi, majd továbbáll, mintha mi sem történt volna, a sheriff (Tommy Lee Jones) pedig a sztori szempontjából egy teljesen irreleváns, műveszfilmes monológot nyom le. Ennyi. Ez a film vége. Qrva nagy csalódás, mert a színészi játék és a sztori, hangulat stb. minden rendben volt, egészen idáig. Bármilyen más befejezés jobb lett volna ennél.
Titokzatos folyó
Nagyon irritáló, hogy megússzák egy ártatlan ember meggyilkolását. Ráadásul az áldozat azért volt kiközösítve, mert nem tudta feldolgozni azt, hogy molesztálták gyerekként. Abban a filmben a karakterek nagy része undorító és az egésznek a célja az, hogy felidegesítse magát az ember. Gondolom így volt eltervezve, de ha ezt előre tudom, akkor nem nézem meg, mert az életem így is épp elég sötét.
Amíg alszol.
Nagyon jó film és a vége... nem azt mondom, hogy nem tetszett, inkább meglepett, hogy a szokásoktól eltérően a rossz, gonosz ember győz a normális és ártatlan ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!