Melyik minden idők legepikusabb filmjelenete számotokra?
Minden időket, minden műfajt figyelembe véve, ha egyetlen jelenetet kéne kiválasztani bármelyik filmből, amelyik szerintetek a legepikusabb, legmaradandóbb, legnagyobb hatású, melyik lenne az? Lehet egy csatajelenet, egy monológ, egy vallomás, egy árulás, egy autós üldözés, egy haláleset, bármi, a lényeg hogy melyik az a jelenet amelyik szerintetek a legjobb minden idők összes filmjének összes jelenete közül?
Nyilván tisztában vagyok vele hogy nem látott senki minden létező filmet, nyilván azok közül kérdezem amiket láttatok.
Rengeteg van, de nekem talán ezek:
1. Szárnyas fejvadász- a replikáns monológja
2. Keresztapa-Fredo megölése a csónakban
Sok epikus és nagyon megható rész/jelenet van. Nem tudok egyet kiválasztani és amik eszembe jutottak azok is szubjektíven a "legjobbak".
De pl a Gladiátorban, amikor leveszi a sisakját Maximus.
Vagy a Bosszúállók - Végtelen háborúban, amikor Thor megérkezik.
A Boldogság nyomában-ban a vége, nem akarok spoilerezni, aki látta úgyis tudja. Instant sírás minden alkalommal.
Van egy apró ilyen kedvenc jelenetem, ami libabőrös számomra, a Tőrbe ejtve film végén, amikor a bögrét úgy fogja, hogy csak annyi látszódik a feliratból, hogy "az én házam". Megkoronázza a filmet!
Vagy pl a Titanicban, amikor a végén úgy diktálja be a nevét, hogy Dawson, Rose Dawson. Az megkoronázza az egész filmet.
Hajsza a győzelemért-ben, amikor James Hunt megveri a riportert, ezzel kiállva riválisa mellett.
Igazából szerelemben, amikor kiderül, hogy csak a menyasszonyt vette a kamerával.
Tudom, hogy ez sok és valószínűleg egyik-másik nem sokat jelent mások számára, de biztos tudnék ezeken kívül is írni olyanokat, amiket imádok.
Amikor Darth Vader ledobja az Uralkodót az aknába (A Jedi Visszatér)
Amikor a Szőke (a régi szép időket idézve) a távolból leszedi Tucót a keresztről (A Jó, a Rossz és a Csúf)
Amikor John Doe szinte tálcán kínálja a saját lelövését, amivel lényegében ő nyer (Hetedik)
Amikor a régésznő a saját komfortos szobájából a nyomasztó kocsma-szálló fürdőjébe nyit be (Hosszú Alkony)
Néhány, ami eszembe jutott:
Barry Lyndon (Stanley Kubrick, 1975) - A párbaj Barry és Bullingdon között
2001: Űrodüsszeia (Stanley Kubrick, 1968) - Bowman a csillagkapuban
Mennyei napok (Terrence Malick, 1978) - Sáskajárás
Az élet fája (Terrence Malick, 2011) - Mikor az 1950-es években játszódó cselekményt hirtelen az ősrobbanás és a földi élet kialakulásának képei szakítják félbe egy eléggé fura intermezzóként
The End of Evangelion (Hideaki Anno/Kazuya Tsurumaki, 1997) - Amikor elindul a Third Impact, illetve a befejezés
Ige (Carl Theodor Dreyer, 1955) - Mikor végül megtörténik a csoda
Andrej Rubljov (Andrej Tarkovszkij, 1966) - A harangöntés
Kék bársony (David Lynch, 1986) - Frank Booth első megjelenése
A megvetés (Jean-Luc Godard, 1963) - Paul és Camille vitája a lakásukon
Vérző olaj (Paul Thomas Anderson, 2007) - "I drink your milkshake!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!