Szerintetek ez jó filmsztori lenne? Fontos részletek lent!!! Csak normális válaszra vagyok kíváncsi!!!!
Szóval ez egy kicsit összetettebb kérdés, mint ahogy elsőre látszik. Kiskoromban, illetve még amikor 13-14 voltam, játszottam egy képzeletbeli játékot. Nagyon abszurd sztori, de megihletett.
A játék lényege: Volt egy csapat csak gyerekekből. Tudtunk helikoptert vezetni, én mentőorvos voltam. A csapat belőlem (13 éves), egy barátomból (13 éves) és két ismerősömből (11 évesek) állt. Mindez Medicopter 117 csapatnéven. (ez így 20 évesen elég ciki, de ez most itt fontos)
Az ihlet abból jött, hogy akkoriban belezúgtam egy 8 éves lányba. Táncon mutattak egy videót a Medicopter 117 3.évad 2.részről, ami borzasztóan felkavart (pedig nem volt több 1 percnél, mert elpateroltam őket). Ez a rész mindig is lidércálomként követett. A játékban azután kitaláltam, hogy történjen filmforgatás ez a rész példájára.
És akkor jöjjön ennek a tartalma:
A 8 éves lány csatlakozni szeretne a csapathoz. Én betanítom szanitécnek és ekkor megfeledkezek a köteles mentésekről (ez a hiba még fontos lesz). Mikor csapattag lesz, megünnepeljük, mert ő az eddigi legfiatalabb csapattag. Néhány nap múlva gyermekrablás történik: Egy lányt egy vegyi üzembe zárnak, és eszméletlenné erőszakolják. A tettes meg is akarja ölni, mert egyszer őt is megmentettem és azt hiszi, hogy szerelmes vagyok belé. A helyszínen kiderül, hogy csak a tetőn át juthatunk be. Én és a 8 éves lány leereszkedünk kötélen. Mivel a lánynak elfelejtettem megtanítani, hogy hogyan tartson biztonságosan ilyenkor egy embert, így én megyek föl először, hiszen a tető résén csak ketten érünk át. Mikor felérünk egy hirtelen robbanás történik, amit az elkövető maga ellen csinált, hiszen lebukott. A baj csak az, hogy a lány ruhája felgyullad és csúnyán megég. A következő bökkenő az, hogy a bomba gáztartályok mellett volt és így olyan gázok szabadulnak fel ami a lány tüdejét szétmarja és 48 órán belül halált okoz. A kórházba érve megkezdődik a donorkeresés. Hosszas keresés után még az utolsó remény is elveszik, így végül eutanáziát alkalmazunk. Ez kb 1 óra. Ez után még 45 p gyászos jelenet (búcsúzkodás, sírás, stb.) majd egy negyed órányi temetéses jelenet és kész. "Csak" ennyi.
A film címe ez volt: "A végzet keze utolér"
Szerintetek ez a film iparban nagy sikert érne el?
Ez megcsinálható film lenne?
A filmhez a Medicopter- helikoptert és a filmzenét alkalmazhatnák?

"hogy a bomba gáztartályok mellett volt és így olyan gázok szabadulnak fel ami a lány tüdejét szétmarja és 48 órán belül halált okoz. A kórházba érve megkezdődik a donorkeresés. Hosszas keresés után még az utolsó remény is elveszik, így végül eutanáziát alkalmazunk. Ez kb 1 óra. Ez után még 45 p gyászos jelenet (búcsúzkodás, sírás, stb.) majd egy negyed órányi temetéses jelenet és kész. "Csak" ennyi."
1) Ha 48 óra van hátra, az ugye két nap. Tehát hosszas donor keresés nem lehet.
2) Ha úgyis meghal az illető, minek az euthanázia???
3) Kit érdekel 45 perc, azaz háromnegyed órás búcsúzkodás/sírás stb? DE a temetés 15 perc alatt le van zavarva...
4) Nyolc éveseket SOSEM vesznek fel medicopteres-nek, mentősnek, orvosnak stb., mert csak a kiképzés közel ennyi év, de az sem a nyolcadik életévtől kezdődik.
5) Mivel nem eredeti az ötlet, nem érdekelne senkit, bár szerepjátékozásnak jó.
6) Meg lehetne csinálni, de vagy rengeteg pénz kellene hozzá, vagy extrém kreativitás. Igaz, szoktak rajongói filmeket csinálni, annak megfelelő. ÁM anyagiak akkor is kellenek.
7) Fanfilm esetén - elviekben - lehet használni medicopteres helikoptert, (feltételezem: modellre gondoltál, vagy CGI-ra) meg zenét is, csak ne csodálkozzatok, ha valahova kirakjátok, és mégis tiltják.
Húsz évesen szerettél volna filmrendező lenni... na és tanultál ilyen szakmát? Mert az, hogy a hasamra ütök, és máris filmrendező vagyok, na ilyen nincs.
Álmaid lehetnek, fanfilmeket forgathattok (tanulni valamennyit abból is lehet), de ettől ne várjatok milliós Hollywoodi sikert.
By the way: anno részt vettem Star Wars-os fanmade filmben, mint díszlet készítő, jó buli volt, de nem gondoltam volna arra, hogy akkor most én mekkora díszlet konstruktőr vagyok. Aztán később, készítettünk Star Trek fanfilm-hez jelmezeket, fanmade merchandishing-et, Stargate-hez készítettem pólót, tehát értem a lelkesedésed, hobbinak tényleg jó, és talán tényleg elvezethet a későbbi szakmádhoz, amennyiben komolyan gondolod.

Én sem szeretnélek megbántani, de ez nagyon nagy hülyeség.
8 évesen?? 8 éves gyerek megy menteni egy ilyen helyzetben?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!