Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Volt már olyan film amitől...

Volt már olyan film amitől szó szerint rosszul lettetek?

Figyelt kérdés
Tehát nem csak rossz volt nézni simán amit láttatok, hanem szó szerint rosszul lettetek: elájultatok, hánytatok tőle vagy hasonlók. Volt már nektek ilyen film valaha?

2022. ápr. 11. 21:36
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Igen, mert előhozta egyik traumámat.

Remegtem tőle, sírtam, folyton bevillant és nem tudtam aludni tőle.

2022. ápr. 11. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Kollégiumban néztem meg szobatárs unszolására kb. 12 éve az "emberi százlábú" c. filmet, sajnos annyira megmaradtak jelenetek, meg maga a sztori hogy azóta is irtózom tőle...
2022. ápr. 12. 10:32
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
ET az űrmanó. 8-10 évesen láttam, és konkrét pánikrohamot kaptam, amikor a földönkívüli lény a kislány plüss állatai közül pislogott kifelé a sötétben. A film számomra inkább sci-fi horror, mint családi mese, felnőttként sem bírtam végignézni és nem is akarom. Jelzem, a belezős horror filmeken is elalszok.
2022. ápr. 12. 15:42
 4/5 anonim ***** válasza:
45%

Volt olyan, ami az egyes válaszoló esetén is. Évekkel később folytattam a sorozatot, mert addigra már sokat dolgoztam a traumámon, amit felhozott az első rész, a címét később írom le.

Annyira durva mentálisan az a horror film -bár a többségnél, és nálam se okozott tartós problémát, csak átmenetit-, hogy annak idején sokakról megtudtam, hogy talán még trauma nékül is sokkolta őket.

Persze aki olvasott már spoilert, azt nem fogja földhöz vágni.

De úgy megnézni, hogy fogalmad sincs, milyen lesz, úgy durva.

HA AZ EREDETI, JAPÁN VÁLTOZATOT nézi valaki - erre értem.

A hollywood-i remake sokkal emészthetőbb, nem igazán felzaklató.

Japán eredetiben az egyik durva, hogy végig semmi vér, semmi ijesztegetés, mégis fosni tőle végig, főleg a végén. Aztán hetekig sokak be vannak parázva. A kör. (Ringu, 1998 - az első része). A többi rész már (ez után) nem annyira rémisztő.

Más horror / thriller még 11 éves koromban se ijesztett meg, de ez igen. 11 évesen láttam pl az Alien-t (1977), magyarítva: Bolygó neve: Halál, vagy a 8. utas a halál, már nem, emlékszem, melyik magyarítás hányadik része.

Nos, az Alien "egy kismiska", a Kör japán eredetijéhez (1998 verzió) képest.

De ma már a Kör se zaklat fel. Ettől még műremeknek tartom! :)

Egyébként a Kör filmben mind a hangeffektek, de főleg itt-ott a képi torzítások, melyekkel a hatást fokozzák, és a meglepetések elsősorban, főleg a végén.

Vélhetőleg alkalmaztak a filmben szubliminális, tehát tudatküszöb alatti pszichés manipulációkat is (ultahang, felvillanó képkocka stb), hogy még félelmetesebb legyen.

Egy másik, ami viszont egy hányinger:

Szerb Film.

Soha ne nézze meg senki! A leglélekölőbb, amit láttam valaha.

Elmebeteg provokáció az egész. 18 éves kor alatt szigorúan TILOS megénzi, afelett az erős idegzet is kevés.

Aki nem lesz rosszul a Szerb Filmtől, az pszichopata, a meglátásom szerint. Szóval inkább hanyagolandó a megtekintése.

2022. ápr. 13. 16:57
 5/5 anonim ***** válasza:
53%

15 évesen, moziban láttam az 1979-ben készült Alien-t, azaz a Nyolcadik utas: a halál mozifilmet. Annyira rosszul lettem tőle utóbb, hogy orvoshoz is kellett mennem miatta. közel laktam a mozihoz, de hazaérve hánytam, és egy ideig rémalmaim is voltak tőle.

(Nem véletlen volt 16 év felettieknek ajánlva, és végig rettegtem, hogy kivesznek a sorban állók közül, ugyanis akkoriban még szigorúan vették a korhatárt a mozifilmeknél. Mivel amúgy is fiatalabbnak néztem ki, igyekeztem idősebbnek feltüntetni magam öltözködéssel.)

Mentségemre szolgáljon, hogy a film operatőre is elhányta magát, pedig ő aztán tényleg láthatta, hogy mi hogyan készül. Innen sejtette meg (ebből a reakcióból) Ridley Scott, hogy sikeres lesz a filmje.

Persze azóta többször is láttam a filmet, a második része az Aliens - Bolygó neve: halál lett a kedvencem, és bár nem leszek rosszul tőle, de még mindig izgalmasnak tartom az első két részt.

2022. ápr. 16. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!