Spoiler lesz (!), de ez logikai baki a Netflixes Dark c. sorozatban?
Már az elején gondban vannak, mi lesz még? Megnéztem az első három részt, a harmadikban mikor a kissrác visszakerül 1986-ba, minden szereplő akkor még fiatal vagy épp gyerek (33 évvel visszamegyünk). Mikkel elszalad haza, de nem találja ott csak a szüleit (jól értelmeztem?), találkoznak is.
Az első két részben megismerjük a felnőtt szereplőket (történetesen az említett szülőket is), de felnőttként hogy-hogy nem emlékeznek arra, hogy 1x találkozott a fiával a rendőrapa?
És itt jön a baki, mivel a harmadik rész végén mutatják a felnőtt szereplők gyerekkori énjét, emlékképeiket vetik össze. És igen, itt pl. a nő emlékszik arra, hogy gyerekként (33 éve) is elpusztult madarak hullottak az égből, ahogyan az a jelenben is. Újra. Tehát emlékezett.
Akkor a rendőrnek is kellett emlékeznie, hogy tiniként összefutott a saját fiával! De ilyet nem mutatnak meg...
Nem tudom érthető-e, de aki látta sejheti mire gondolok. Nem akartam sokat rizsázni.
Hát nem tudom.
Te emlékszel arra, hogy amikor hetedikben szexuális felvilágosítás volt, akkor azt ki tartotta? Vagy egy drogprevenciós általános iskolás előadó? Emlékszel rá? Vagy amikor nyolcadikos osztálykiránduláson voltál hogy nézett ki a busz sofőr? Vagy ott a fagyis lány, aki kiszolgált és csak akkor egyszer láttad?
Sokkal több olyan ember van, akire nem emlékszel, mint akire igen.
Gondolom te még nem is vagy 50 körüli, mint a Darkban a "jelen időben" lévő szereplők.
Amúgy nagyon jó kis sorozat.
Spoiler
Amúgy lesznek olyanok, hogy valaki emlékszik valakire, pl Helge Ulrichra. Pedig ott 66 év telik el és Helge még gyerek, kB 6-7 éves. De nyilván a trauma miatt beleégett Ulrich arca, meg hát Ulrich mindkét idővonalon amikor találkoznak ugyanúgy 50 körüli, tehát ugyanúgy néz ki.
Azért ez nem teljesen így van, mert Mikkel nem csak egyszer látták 1986-ban, sőt (!) egy iskolába jártak vele, ugye össze is jött vele Hannah, akkor a jelenben hogy hogy SENKI nem vette észre, hogy Mikkel valójában az a gyerek, aki 1986-ban is ott volt? Nem beszéve arról, hogy hirtelen ott termett csak. Senki nem tudott róla semmit, nem volt családja stb.
Szerintem ez a sorozat nagyon sok sebből vérzik, annak ellenére, hogy az elején még nekem is tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!