A Star Wars 1. részében hová tűnt ez a képesség?
Most néztem meg az első részt, és észrevettem egy elég durva logikai bakit.
Tehát ha a film legelején megfigyeled, azt a részt, amikor Qui-Gon belenyomja a lézerkardját az ajtóba, majd jönnek a Droidekák. Visszavernek néhány lövést, és Qui-Gon így szól: Ez patthelyzet, és itt most nagyon figyelj: a 2 jedi mint egy villámcsapás suhan el jobb oldalra, és fél másodperc alatt már a rohadt hosszú folyosó legvégén is vannak. Tehát ilyen "Force Speed" szerű dologgal elugranak a francba, elég gagyi animáció is társul mellé hogy egy szempillantás alatt csak úgy elsuhannak.
Viszont a film legvégén a Darth Maul vs 2 jedi résznél amikor a piros elválasztó lézerfalak vannak, Obi-Wan azért nem éri utol mesterét, mert simán szalad a folyosón. Tehát azért halt meg Qui-Gon 1v1-ben Maul ellen, mert Obi nem ért oda. 2x is futhatott és mind2 alkalommal simán lassan szaladt mint én tesi órán.
A kérdésem:
Hová tűnt itt ez a nagyon nagy gyorsaság amit a film elején láttunk? Azzal a másodperc tört része alatt oda speedelhetett volna mestere mellé hogy folytatódjon a 2v1. De nem használta. Mintha a film megfeledkezett volna arról, hogy van egy ilyen jedi képesség, amit majdnem 2 órával a harc előtt mutattak be ugyan azon filmen belül...

a Star Wars alapvetően arra készült, hogy dőlj hátra a moziban és élvezd egy látványos űrkorszakbeli kalandfilm hangulatát (ami annyira magával ragadó, hogy a rajongók teljesen belecsavarodtak és elkezdték a kelleténél komolyabban venni, amihez aztán Lucas bácsi is egyre inkább asszisztált)
szóval ehhez igazítsd az elvárásaidat, ami a logikai következetességet illeti.

3# hát sok dologban nem értek veled eggyet az sw kapcsán de mindegy is.
A kérdésre válaszolva ha logikusan nézzük és nem a valóságot hanem úgy nézzük mintha a film eseményei megtörténtek volna akkor az is egy opció hogy
1. Épp 20 métert zuhant szerencsétlen obi wan
2. Az adrenalin tompította a gondolkodó képességét ami azt jelenti hogy egy dologra tud fókuszálni a harcra amibe nincs benne a futás szóval annyi az egész hogy nem volt figyelmes most először harcolt sith ellen és tegyük hozzá hogy még csak padawan.
Nem tudjuk mi járt lucas fejében így nem kell rögtön logikai bakira gondolni

A force speed a jatèkokban, ès itt ott az extended universe -ben előfordul.
Főleg az befolyásolja a használatát, hogy a leírások szerint nagyon igénybe veszi a testet, nem igazán bírja senki sem használni folyamatosan.
A filmekben pedig egyszerűen azèrt nem erőltetik mert:
- Túl sok dramaturgiai helyzetet agyonvágna, ha valaki szupersebessèggel mozog.
- Valamint a rajongók által zabált ès látványos fènykard használatot tartalmazó jelenetek sem èrnènek semmit, ha csak annyi lenne, hogy egy szines elmosódott paca vágná le a rohamosztagosokat/droidokat.
(Ugyanez igaz a kardpárbajokra, nem menő, ha nem látni semmit belőle)

Nem értem minek kelett lenullázni a 4#-es válaszom.
Ja tudom mert más a véleményünk igaz?

"Nem értem minek kelett lenullázni a 4#-es válaszom.
Ja tudom mert más a véleményünk igaz?"
Igen. Miért olyan ezt feldolgozni?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!