Szerintetek lesz még ilyen Star Wars film?
Nekem az egész Star Wars-ban ez a Jedi - sith - lézerkard - erő dolog jött be a legjobban. Ezért a filmek kapcsán is nyilván az első 3 rész volt a kedvenc, mert a Darth Maulos, Dooku gróf, yoda vs palpatine és anakin vs obi-was voltak a legjobb jelenetek számomra, epikusság faktor az egekbe szállt miközben élet halál harcot vívtak opera zenével a háttérben. Tehát ez így kábé katarzis szint.
A 4-5-6ban már ugye sokkkkkal kevesebb volt ennek a szerepe ami érthető mert már nem a Jedi rend meg az egymást váltó sith lovagok voltak a középpontban a történetnek, hanem ez a lövöldözős, űrlényes, lényegében űr-cowboy életérzést visszaadó valami.
Nekem a 7-8-9 rész egyáltalán nem jött be, szerintem erőltetett folytatás volt, és a megszerzett jogok elpocséklása. Semmi logika nincs abban, hogy a woke amerikai gyökérséget bele erőszakolják a Star Wars-ba mert az eredménye egy a nagyközönség által meggyűlölt ázsiai karakternő (amit egyébként nem értek) és a szintén nagyközönség által meggyűlölt Rei akinek az egész karaktere egyszerűen rosszul lett megírva. OKJ-s jedi gyorstalpaló és társai.
Annyian utálták, hogy a woke gengszterek neki is esten a rajongóknak hogy "nektek nem tetszik egy erős női szereplő" pedig hát nem ez volt itt a gond ugyebár. Egy Ahsoka-ra például sose mondaná senki hogy rossz karakter pedig erős, és női.
Na de így visszatérve, volt itt azóta ez a Rogue one, a Solo film, meg a Mandalorian. Ezek biztos jók voltak, de nekem egyszerűen azért nem tetszettek, mert konkrétan a fent leírt jedi - sith - lézerkard - erőhasználat dolgot nem nagyon adták vissza.
Inkább mint az ezek nélküli star wars univerzumot, ezt az űrcowboy dolgot meg a lövöldözést...
Fent leírtam, hogy ez a 3 rész a star wars jogok elpocséklása volt. De akkor leírom azt is, hogy szerintem mi nem lett volna az:
A Skywalker saga-t úgy kukázni ahogy van, minden régi karakter kuka, már az a 6 rész tökéletes keretbe foglalt mindent amit lehetett, Anakinról szólt, (ahogy azt George Lucas is mondta) és a 6. részben meg is halt, tehát ez a 6 rész egy tökéletes széria lett volna, nem kell azt megpiszkálni.
Hanem inkább nem is tudom, vissza menni az időben a régi jedi rendhez, az old republichoz, a régi nagy sith lordokhoz, és megcsinálni megint valami végtelenül epic, nem jedi okj-s gyorstalpalós hanem valóban profi jedikkel és sithekkel mahinálós gyökeresen új star wars történetet alkotni.
Szerintetek várható a jövőben valami ilyesmi, egy teljesen új Star Wars történet a legelejétől teljesen új karakterekkel, tele rakva egy nagy rakás jedivel, és sith-el, és mérhetetlenül sok epikus lézerkard csatával?

1, Nyilván azért érzed ezt, mert te (gondolom) akkor voltál gyerek/fiatal, mikor az eredeti trilógia ment, és te "azt" a fajta SW-t ismered és kedveled.
Én viszont (és gondolom a kérdező is), az előzmények idején voltunk gyerekek, és nekünk az a fajta Star Wars az "igazi" Star Wars, a nagybetűs, totális háború a Köztársaság és a Sithek között, az ereje teljében lévő Köztársaság és Jedi Rend, az élettel teli Coruscant utcái, stb. (Őszintén szólva én már unom a 8000. történetet a bújkáló Jedikről, a Coruscantról, meg a Birodalomról.) És miközben elismerem, hogy az eredeti trilógia mint FILMEK összehasonlíthatatlanul jobbak az előzményeknél, egyszerűen egy "más" fajta Star Wars élményt kínál, egy olyat, ami tőlem szimplán távolabb áll, mint az előzmények.
Függetlenül mindettől, én azt gondolom, hogy a Star Wars egy univerzum közel végtelen lehetőségekkel, az meg tény, hogy az eltelt 40 év alatt születtek olyan alkotások (mind könyvek, mind játékok), amelyeknek a minősége nemhogy megközelíti, de néha még meg is ugorja az előzményeket. (Kifejezetten a Darth Bane trilógiára és a két KOTOR-ra gondolok, de ezeken kívül is van SZÁMTALAN színvonalas Star Wars alkotás)
Ha hagyják a fenébe az egészet az eredeti trilógia után, akkor ezek a művek sosem születnek meg - ami nagy kár lenne szvsz.
Kérdező:
Nem tudom mennyire vagy képben a legendákkal és főleg az Old Republiccal, de azt ajánlom, hogy amíg nem jön ilyen, addig ismerd meg tüzetesebben az Old Repet.
Nem tudom mennyire szeretsz játszani/olvasni, de ha gondolod szívesen összeírok neked pár játékot/könyvet amik szerintem tetszenének neked (Én is azt keresem és kedvelem a Star Warsban, amit te.)
Így elsőnek amit mindenképpen ajánlok, azok azok, amiket fentebb leírtam (a két db KOTOR, és a Darth Bane trilógia, bár ez utóbbi nem teljesen a Jedi-Sith háborúkról szól, csak az 1. része, de elképesztően izgalmas az egész történet, én konkrétan másfél hét alatt elolvastam mindhárom könyvet anno)
Ha meg ismered, akkor annyit tudok mondani, hogy a kánonban kb 2 éve kezdődött el egy új korszak a Star Warson belül, a High Republic (Köztársaság Fénykora), ami 200 évvel az előzménytrilógia előtt játszódik.
Sajnos elég lassan haladnak vele, eddig pár könyv és képregény jelent meg (magyarul eddig ha jól tudom eddig 4 regény jelent meg, 2 a fő történetbe tartozik, és 2 "spin-off" szerűség, + most 1-2 hónapon belül jelenik meg a 3. fősodrú regény, meg a High Republic képregények 1. kötete magyarul)
Bár a High Republicban egyelőre Sithek nincsenek (mivel ebben az időszakban ugye bújkálnak), de van egy elég veszélyes ellenfél, a Nihil (picit olyan vibeja van az egésznek, mint a Mandalóriai háborúnak ha azt ismered, bár a Nihil egyelőre nem tűnik olyan veszedelmes ellenfélnek, de kifejezetten jók a történetek és izgalmas is az egész).
Szóval Sitheket nem kapsz (egyelőre, ki tudja hogy folytatják majd - folyamatosan jönnek ki az újabb regények) de az ereje teljében lévő ő Köztársaságot és a Jediket megkapod.
+ Már bejelentettek egy játékot is, ami elvileg nagyon nagyszabású lesz és szintén a High Republic korszakban játszódik, de még nagyon korai stádiumban jár a projekt, és még hosszú-hosszú évek, mire megjelenik. Nem is nagyon lehet tudni róla jelenleg szinte semmit.
Ha téged csak a filmek érdekelnek, akkor azokkal kapcsolatban sajnos én nem tudok sokat mondani (vannak emberek a fórumon, akik jobban ismerik a kánont és főleg a filmeket, mint én).
Azt tudom, hogy van RENGETEG bejelentett Star Wars filmes projekt, de a valóságban még kb egyikről se tudunk semmi konkrétat, én csak különböző pletykákat olvastam megbízhatatlan forrásokból.
Előbb utóbb muszáj lesz túllépniük a Skywalker-sagan, de sajnos én azt látom, hogy a "nagyképernyőn", a "nagyközönség" előtt, egyelőre még mindig félnek ezt meglépni (mivel az ÖSSZES jelenleg készülő Star Wars projekt ugyanúgy a Skywalker saga idővonalán belül játszódik, az Acolyte-ot kivéve, ami 80-100 évvel játszódik a filmek előtt).
Hogy mikor, meg hogy a filmes SW projektek konkrétan mik lesznek (egyáltalán készülnek-e még?) azt nem tudom.
Köszi a részletes választ, ment is a zöld pipa. :D
Hát én így (nagyjából) képben vagyok a star warsos dolgokkal, sok játékot és történetet is ismerek, és ezért nem értem, hogy a filmek miért nem tudnak kilépni ebből az egész skywalker saga-s dologból..
Tehát a játékok és a történetek miatt TUDOM hogy mi LEHETNE azon a nagy képernyőn a moziban / a sorozatokban, milyen minőségű sztorik vannak, de kicsit elszomorít hogy a film / sorozat készítői egyszerűen tejelik a skywalker időszakot...
Mintha az egész hatalmas univerzum adta lehetőség nem lenne elég nekik, mintha ebben látnák a tuti lóvét ami bevonzza a nézőket vagy nem is tudom..
Én egyenesen bánom, hogy például a Kyle Katarn story nem kerül képernyőre..
Jó, játékban elmennek ezek, meg jók is, de hát a sorozatok / filmek terén meg hát látjuk mi megy. :( Nekem ezért nem tetszett a Rogue One... Mert tudom mit dolgoz fel történetileg, és oda egy Kyle Katarnt szerettem volna látni ahogy Tavionnal és Desannal küzd életre-halálra. Még a Jedi Academy cuccot is teljesen hitványul bele rakták az új trilógiába "említésként" ami kudarc volt Kylo Ren miatt.. De könyörgöm !!! Már csak a Jedi Academy rész mennyi de mennyi lehetőséget tartana magában !!!
Egy hatalmas, gigászi, Trónok Harca szintű sorozatra elég epikusabbnál epikusabb dolgot lehetett volna Luke akadámiájáról csinálni, tele tanoncokkal akik király erőhasználó karakterek lehettek volna, erre tessék.. :(
Hát igen, én ekkoriban voltam gyerek, ez is jó megfogalmazás, én tátott szájjal néztem mindig a nagy lézerkard csatákat, nekem ez ezért ilyen nagy dolog, nekem ez a része a Star Wars-nak a Star Wars.

3, Na én mondjuk különböző okokból pont azt az időszakot (az ep 6 utáni Legendset) utálom a legjobban a SW-ból :DD Én Old Rep fan vagyok
De amúgy ja, hatalmas lehetőségek lennének, ez tény.
Előbb-utóbb lesznek High Republic filmek amiket már nagyon-nagyon várok, remélem nem gagyi melléktörténeteket találnak ki, hanem a már meglévő regényeket filmesítik meg (legalább azt nem tudná elb*szni a 800 rendező a 800 féle koncepciójával)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!