Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az Universal miért nem csinál...

Az Universal miért nem csinál dinoszauruszos dokumentumfilmeket is?

Figyelt kérdés

Sokan írták a Dominion prológus után, hogy szívesen néznének hasonló filmeket.

Az Universal pedig már mondta, hogy lesznek JP/JW spin-off projektek a Dominion után is.

Nem csinálhatnának egy spin-off dokumentumfilm sorozatot is JW címmel, ami mondjuk tudományosabb lenne, tükrözné ami tényleg tudnak a kutatók ezekről az állatokról és mondjuk a kötődése a márkához az lenne, hogy JW színészek narrálnák, pl. Sam Neil vagy Laura Dern?

2022. febr. 28. 16:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne akarj ilyet. Azt mondták, hogy lesznek tudományosan pontos őslények. A kréta végén játszódó pár perces jelenet alapján a készítők genetikailag képtelen megérteni mi a tudományosan pontos. (Attól nem lesz az, hogy tollat szórsz rá, ha mellette minden más nem jó.)

Persze tény, hogy a túlméretezett Pyroraptor esetén, ha azt nézzük, hogy ez egy Dromaeosauridae és nem akarjuk genusz szinten se bekategorizálni, akkor technikailag egy 90 max 95%-osan tudományos "raptor". Engem az abszolút nem zavar, hogy a has, farok alja stb. nem tollas. Marketing képek alapján farktollai is szépen vannak, ellenben karján beállás függő, hogy jók-e a szárnytollak. Igen ott nem sikerült még a teljesen jó munka, 2. ujjra is kellenének még szárnytollak.

Olyan dolgokat hagyjunk, hogy paleoszubkultúrában megy az okoskodás, hogy nem jó a koponyája.... Nincs meg a Pyroraptor koponyája. Nem tudjuk milyen volt. Az is lehet, hogy Unenlagiidae volt. Elég kevés maradvány van belőle.

Szóval múltban játszódó jelenet alapján a készítők szimplán fogyatékosok jó őslényt csinálni. Ellenben a Pyroraptor alapján képesek lennének és nem értem akkor mért nem sikerült a többit is ezt megközelítően. Igen a Quetzalcoatlus is egy 90% fölötti, ha nem nézzük azt hogy négyszer nagyobb a reálisnál.

Szóval ott a fény, hogy képesek valódi őslényt kreálni, ellenben ez két állatra igaz. A többi akkor mért nem ilyen jó? Én inkább nem engedném az Universal-nak, hogy doksifilmet csináljon.Bár bele mehetünk abba is, hogy a dokufilmek több mint fele hulladék (szerintem van az 3/4 is) és ehhez mérten egész jót kaparhatnának össze. Mondjuk úgy, hogy rendben, csináljon doksit az Universal, de ott a paleontológusok nem tanácsadók, hanem górék legyenek.

2022. febr. 28. 17:14
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
Egy dokumentum filmhez szinte az összes dinojukat újra kellene modellezni. E mellett még a mozgást is illetve teljes környezetet kell csinálni nekik. Ez hatalmas munka... És az akció jelenetek nagyobb bevételt hoznak.
2022. febr. 28. 17:39
 3/14 anonim ***** válasza:
73%
Én csak a pikkelyesfaszút várom, hogy megint elmondhassa a konteóit.
2022. márc. 1. 08:49
 4/14 anonim ***** válasza:
49%
Azt remélem tudod, hogy ezzel csak hergeled, plusz kiállítasz nem csak magadról, de úgy ámblokk mindenkiről egy negatív bizonyítványt akik elfogadják, hogy voltak tollas dinók. (mégha azt nem is, hogy mindnek lehetett) Elvileg a cél az lenne, hogy fogadja el az igazságot, de így csak még jobban ellököd őt ettől. Még nagyobb plusz, hogy itt gyakorin ez egy fő, elvileg. De nem tudjuk, hogy még hány emberrel alkot közösséget, mutogatja nekik az itteni posztokat. Tehát még hány főtt idegenítesz el ezzel az alpári stílussal.
2022. márc. 1. 09:31
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
Azt remélem tudod W.B., hogy ez egy troll. Troll ellen nem küzdünk, mert nincs értelme. Vicces, hogy pont te beszélsz elidegenítésről.
2022. márc. 1. 10:18
 6/14 anonim ***** válasza:
49%

Elsősorban pénz és eladhatóság kérdése. Már nem is tudom, hogy hol olvastam ezt, de anno a BBC munkatársaitól megkérdezték, a 2000-es évek közepe óta miért gyártanak kevesebb őslénytani ismeretterjesztő sorozatot. Azért, mert a piacfelmérésük szerint nem volt akkora igény rájuk, mint korábban. Inkább a kaland, sci-fi, fantasy sorozatok vonzották a nézőket, na meg a szenzációhajszolás. Lásd a Discovery, a NatGeo vagy a History Channel akkortájt készült őslénytani műsorait, egy-kettő kivételével az összes tudománytalan, szenzációhajhász szenny. Vagy nézd meg, a Hollywood-i producerek mit műveltek a Walking with Dinosaurs filmmel, ismeretterjesztő látványfilmből átalakították beszélő állatok vígjátékká. Berezeltek, hogy egy tudományosabb jellegű film nem hozna elég bevételt, szétbarmolták a filmet, és pont emiatt buktak rajta.

Szerintem ez az egyik fő oka, hogy miért nem térnek ki komolyabban a tudomány területére. Kevés pénzt és marketinglehetőséget látnak benne, legalábbis ahhoz képest, hogy mekkora költséggel járna egy ilyen műsort legyártani. A Walking with Dinosaurs sorozat és a folytatásai sem csak ismeretterjesztő jelleggel készültek, hanem kiadtak hozzájuk játékokat, könyveket, promóciókat és mindenféle terméket, amit csak tudtak, hogy maximalizálják a nézői érdeklődést és a bevételeket. És próbáltak mindent a lehető legolcsóbban legyártani, nehogy túlköltekezzenek. Kockázatos volt, de megtérült, mert munkát áldoztak rá, a sorozat akkor még az újdonság erejével hatott, és a 90-es években egyébként is divatosak voltak a dinoszauruszok. Ma már más a helyzet, hiába hozzáférhetőbb és sokoldalúbb a számítógépes technika, hiába hatványozódtak meg az őslénytani ismereteink, ha a nagy cégek nem látnak benne lehetőséget. Én őszintén azon is ámuldozom, hogy mertek ennyit változtatni az új Jurassic World állatokon, hogy végre pár lépésnyire eltávolodtak a huszadik század közepi-végi őslénytani elképzelésektől és elkezdtek a kora kétezres évek "színvonalához" közeledni.

A kisebb vállalkozások, az ismeretterjesztő könyvek, tudományos játékfigurák és videójátékok még nyereségesek. Ebből is látszik, hogy az őslénytannal foglalkozó tudományos médiában igenis van pénz. Csak hát nem annyi, hogy az óriásstúdiók dollármilliókat költsenek rá.

2022. márc. 1. 10:36
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Mint látható azért mert a tollszektások betámadnák mondván nem hiteles.
2022. márc. 23. 18:50
 8/14 anonim ***** válasza:

3

Megjött!!

Itt van!!!

Teljes pompájában, aaaaaaaaaaa:

Pikkkellyfaaaszuuuuuu!!!!

2022. márc. 23. 19:35
 9/14 anonim ***** válasza:

Pikkelyesfaszúúúú

Imádlak!😍😍😍😍

Szegény W.B. főhet a feje...

2022. márc. 24. 10:10
 10/14 anonim ***** válasza:
Amúgy épp most lett bejelentve egy új dokumentum sorozat Favreau irányításával.
2022. márc. 24. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!