Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hol laknak a színészek forgatá...

Hol laknak a színészek forgatás alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hol laknak a színészek/nők forgatás közben?

Például van egy film amit Londonban forgatnak, de aki szerepel benne az New York-ban él.

A forgatás ideje alatt nyilván Londonba költözik, de hova?

Albérlet, Hotel, lakóbusz/autó?

És nekik kell fizetni a szállást vagy ez hozzá jár ahoz, hogy elválallta a szerepet?

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. febr. 27. 12:55
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
A stáb be szokott költözni szállodába.
2022. febr. 27. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi egységes nincs ebben. Egyéni szerződéstől, illetve embertől függ.
2022. febr. 27. 13:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, amiket felsoroltál, bármelyik megoldás lehet az elszállásolásra, de én például eddig csak privát lakókocsit láttam/hallottam a forgatás helyszínén.
2022. febr. 27. 19:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

További válaszokat még elfogadok!

2022. febr. 28. 07:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában vannak speciális lakókocsik, de ha hosszabb a forgatási idő, mondjuk, mert sorozat, és előre láthatóan több év, akkor a színészek ingatlant is vesznek/bérelnek az adott helyszínen.
2022. febr. 28. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:

A privát lakókocsi egy státuszszimbólum az amcsi színészeknél.

Reklámfilm forgatáson voltam már, mindíg a büfékocsi az első, addig nem mozdul a stáb :D

2022. febr. 28. 17:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Függ a film / sorozat hosszától. Illetve az előre láthatólag a forgatási idő hosszától is. Ha csak pár hétről, vagy maximum egy hónapról van szó akkor általában, maga a stáb bérel a színészeknek és az egész stáb számára egy szállodában, minden stáb tagnak szobát. Sokszor van hogy egy egész szintet lefoglalnak, egy-egy szállodában. És ezeket a forgatások meg kezdése előtt, már van hogy minimum 2 - 3 hónappal, vagy akár egy fél évvel előre is lefoglalják. Ha pedig egy hónapnál tovább tart a forgatás, akkor leg többször lakásokat bérelnek, lehetőleg minél többet és minél közelebb egymáshoz. Hogy gyakran tudjanak stáb értekezleteket tartani. Privát lakókocsi nem jellemző. Aztán ha külső helyszíneken forgatnak, akkor a színészeknek biztosítanak, olyan lakó kocsit amiben át tudnak öltözni. Plusz simnkes lakókocsit. De a színészeknek a külső forgatási helyszíninkén sem jellemző a privát lakókocsi. Legtöbbször, 2-3 vagy akár több színész is egy lakó kocsiban öltözik. Ritkák színészeknél a privát magán lakókocsik (de elő fordul). Ha TV sorozatról van szó, és előre láthatólag több hónapig fog tartani a forgatás. Akkor a filmes stáb költségvetésébe bele tervezik automatikusan azt hogy a stáb tagjai és a színészek a forgatási helyszínéül szolgáló városba költöznek a forgatás idejére. És ilyenkor, termesztésen mindent a filmes stáb áll. Tehát nem csak a szállás díját, hanem a teljes ellátás díját is. Ami a film / sorozat költségvetést növeli. Tehát, szállás + napi minimum háromszori étkezés. Plusz teljes orvosi és egészségügyi ellátás. Sőt ezen felül a teljes úti költséget is, oda-vissza a filmes stáb állja. Sőt a más városon belüli, úti költséget is a stáb állja. Tehát a stáb tagoknak, nem a saját fizetésükből kell ezeket állni. Sőt a szálloda / vagy bér lakás és a forgatási helyszín közötti úti költséget is a filmes stáb állja. Szóval ha nem az adott filmes stáb székhelyén van a forgatási helyszín, akkor az pluszba akár több millió Euróval is meg tobhatja a film / sorozat költség vetését. Én egyszer jártam egy ilyen forgatáson, anno még a 2000-es évek elején. Akkor én és a többi stáb tag szállodában laktunk. Háromszori étkezéssel, és teljes ellátással. Sőt szanunázhatunk is, azokon a napokon amikor épp nem volt jelenetünk. - 6-os válaszíró: Reklám filmek esetén, maximum 1 - 2 vagy maximum 3 napig szokot egy reklám felvétel tartani. Azt gyorsan lezavarják. És reklám filmek esetén nem szokták a stáb és színészi tagokat nagyon költöztetni, filmes stáb terhére.
2022. júl. 23. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!