Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A színészek, hogy tudják...

A színészek, hogy tudják elterelni a figyelmüket a vicces dolgokról?

Figyelt kérdés

Hogy bírják ki, hogy nem röhögik el magukat forgatás közben? Persze tudom, hogy sokszor nevetnek, és többször is felveszik ugyanazt a jelenetet, de én minden alkalommal röhögnék, mert olyan vagyok, hogy mindenen, mindig nevetek. Én még ha huszadszorra vennénk fel a jelenetet akkor is röhögnék, mert mindig a vicces dolgok jutnának az eszembe. Meg egy jelenet jó hosszú ahhoz, hogy ne nevessék el magukat közben (2-3 perc vagy akár több). Én ennyit nem bírnék ki röhögés nélkül, nekik hogy nem jutnak eszükbe vicces dolgok ezalatt az idő alatt?

Mint mondtam, tudom, hogy sokszor hülyéskedik el, meg többször van felvéve ugyanaz a jelenet, de akkor sem értem, hogy bírják akár a huszadik alkalommal nevetés nélkül azt a 2-3 vagy több percet? Mert az hosszú idő arra, hogy addig ne nevessenek vagy ne mosolyodjanak el.

2021. jan. 29. 16:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki olyan mint te. Ilyen egyszerű.
2021. jan. 29. 16:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van ennél nehezebb dolog is a szakmában. Ez a munkájuk.
2021. jan. 29. 16:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Ezt egy nem színésznek meg lehet tanulnia, hogy kontrollálja magát és visszatartsa a nevetést?
2021. jan. 29. 17:40
 4/10 anonim ***** válasza:

A színész is "nem színész" volt korábban. Ugyanolyan szakma, mint bármi más. Ha van érzéke hozzá az embernek, akkor meg tudja tanulni. Egy színésznek a nem nevetés vicces szitukon nagyon alap. Nagyon kevés olyat lehet hallani, hogy nem tudtak felvenni egy jelenetet azért, mert nevettek.

Pl a Közönséges bűnözők című filmnél van egy ilyen jelenet, ahol újra és újra elnevettés magukat és végül így hagyták és ezt vágták be a filmbe, de ez elképesztően ritka.

2021. jan. 29. 18:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Tehát úgy nem is lehet valaki színész, hogy állandóan, ok nélkül, mindenen mosolyog vagy nevet?
2021. jan. 29. 18:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Úgy biztos nem. De mi az oka annak, hogy mindig nevetsz?

Mert az élet nagyon sok területén kell komolynak lenni.

Gyakorolj tükör előtt. Ha egy egyszerű munkád van/lesz, ott is, ha lecsesz a főnök, nem mosolyogsz, nem?! Hiszen tudod, hogy kirúghat. Ha sulizol még, akkor ugyanez a tanárral kapcsolatban. Nem fogsz a tanár arcába nevetni, ha lecsesz vagy beír egy intőt. A színészkedés is egy munka, amit komolyan kell venni és el kell végezni. Ha betanulsz több oldalnyi szöveget nem azon fogsz agyalni, hogy ne nevesd el magad, hanem pont ellenkezőleg, hogy ne hibázz.

2021. jan. 29. 19:49
 7/10 A kérdező kommentje:
16 vagyok, remélem még fogok komolyodni. Mert tényleg azokban a helyzetekben is képes vagyok vigyorogni amikor nem kéne (lecseszés, komoly események), úgy, hogy én sem találom viccesnek, mégis vigyorgok, nem is annyira nevetek, azt nagy nehezen vissza tudom tartani, de mindig mosolyra húzódik a szám akkor is amikor nem kéne. És elnézem a színészeket a filmekben/sorozatokban, hogy hogy bírnak ki annyi időt amíg az a jelenet tart nevetés vagy mosolygás nélkül. Hogy nem mosolyodnak el, irigylem őket, mert én nem bírnám ki, jó lenne ha nekem is lenne legalább ez a képességem, hogy tudjam irányítani ezt, meg tenni a mosolygás ellen. Ezért kérdezem, hogy ők elterelik a figyelmüket? Hisz nyilván nem a vicces dolgok járnak a fejükben, különben nem bírnák ki ők se nevetés nélkül. Ezért kérdem, hogy mivel tudják ennyire elterelni a figyelmüket teljesen?
2021. jan. 29. 19:58
 8/10 anonim ***** válasza:

A megoldás egyszerű (a kivitelezés már nem), a szerepbe beleélik magukat, nem a valóságban járnak. Át kell szellemülni hozzá. Ha egy özvegy apát kell játsszon valaki, akkor nem mosolyoghat. Legfeljebb, ha az adott jelenet azt kívánja meg. Te is biztos voltál már szomorú, dühös stb... Te sem mosolyogtál akkor. Ezt kell megtanulni (vagyis ezt is, de most csak erről van szó).

Egy az, hogy komolyodni fogsz még, a másik fedig, hogy gyakorold. Ha te színész akarsz lenni, akkor gyakorolj otthon egymagadban, vedd komolyan a gyakorlást és, ha mosolyogsz vagy röhejesnek gondolod, hogy magadban beszélsz, akkor gondold csak azt, hogy ez egy meghallgatásod és muszáj jól teljesítened, különben elküldenek és nem lesz belőled színész. A legprofibb színészek is gyakorolnak tükör előtt és magukban. A tükör arra jó, hogy lásd a saját arcod, mimikáid.

Vannak filmek is, amikben az egy színészt kell alakítania az adott színésznek és ezáltal vannak olyan jelenetek, hogy gyakorol a szerepre. Neked is ezt kell tenned.

Ha ez nem megy, akkor felejtős, de 16 vagy! Van időd, csak kezdd el időben és légy eltökélt.

2021. jan. 29. 20:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem akarok színész lenni :D, csak sok filmet meg sorozatot nézek mostanában, és irigylem őket, hogy meg tudják állni, hogy ne mosolyogjanak a komolyabb (vagy akár a laza) szerepekben se. Ezért nézek fel rájuk :D, mert az életben tudom, hogy ez csak hátrányomra lesz, hogy folyton vigyorgok, ha egymagam vagyok akkor nem, csak ha más is velem van, még ha a családom akkor is. A színészek meg úgyse nevetnek vagy mosolyodnak el, ha beletolják a kamerát az arcukba, meg, hogy tudják, hogy az alakításukat milliók fogják látni. Én meg már szimplán azért elmosolyodom, ha valaki (akár családtag) szimplán rámnéz vagy beszél hozzám. És ezért rosszul érzem magam.
2021. jan. 29. 20:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy valakik nem sírnak vagy ilyesmi,hanem így a nevetésen keresztül jön ki rajtuk az érzelem. Egyébként én is ilyen vagyok,bár azért tudok komoly lenni,mert sokszor felcsesztek,de például brutál komoly arcnál full csendben én is próbálom visszatartani,ez leginkább személytől/helyzettől is függ. Könyvtáros mindenkit kritizált mindig,és vicces volt maga a kinézete is,és egyszer úgy nyitottam az ajtót,hogy egyből elröhögtem magam,mert megláttam h komolyan ül ott és arrébb mentem a folyosón gyors a barátnőmmel,majd 1 perc múlva bementünk😂 (Nő láttam csak nézett h mi van)

De általánosban egy osztálytársam egy temetésen elnevette magát,rajta így jött ki.

De szerintem inkább nevetés legyen,mint sírás,amúgy is ritka,ha már tudunk valamin nevetni:D. (Persze egy temetésen nem illik,meg munkahelyi lecseszésnél biztos nem röhög senki csak na)

2021. febr. 2. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!