Harry Potter rajongók válaszolnátok erre?
Kicsit össze vagyok zavarodva.
Lehet, hogy egyértelmű a sztoriban, de nekem nem jött le.
Szóval a vége felé Dumbledore beszélget Pitonnal Harry-ről, és kérdi tőle Piton, hogy "Úgy nevelte mint a vágóhídra szánt bárányt?" Meg hogy az utolsó pillanatban majd feláldozza őt... vagy valami ilyesmi. Aztán Dumbledore odaveti Pitonnak, hogy "Azt akarja mondani, hogy fontos lett magának a fiú?" Meg valami olyasmit, hogy meg kell halnia Harry-nek. Harry meg ugye ezt tudta, mert megnézte a merengőben, mégis jó embernek állította be utána is Dumbledore-t és még a gyerekét is róla nevezte el.
Hát igen ez történt, azért mondta Dumbledore pitonnak így, mert szinte az összes részben úgy mutatja be a film hogy utálja piton Harryt nem azért mert Dumbledore csak a hasznot látja benne. Egész végig jó kapcsolat volt az igazgató és Harry között...de sok titka volt Dumbledore-nak végig.
Egyszóval szerette Harryt még ha másképp is látszott ezekből a jelenetekből.
Ezen felül, Harrynek azt kellett hinnie, hogy feláldozza magát, mindenkiért, aki a kastélyban van, ezáltal egyben meg is tudta védeni a többieket.
Ez egy ilyen kis színjáték volt, amit muszáj volt megtennie Dumbledore-nak, ha azt akarta, hogy a terve működjön.
Csak hát ugye, ha Dumbkedore "fel akarta áldozni" Harry-t, akkor mégsem csipázta őt annyira
A kettő között nincs összefüggés.
Komolyan nehezedre esik kettő összetett mondatot felfogni és értelmezni?
Idézet a könyvből:
"– Abban a hitben használta a véredet, hogy az erősebbé teszi majd őt. Beépített a testébe egy parányi részt abból a bűbájból, amellyel édesanyád itatott át téged, amikor meghalt érted. Voldemort teste múlhatatlanná teszi Lily áldozatát, és amíg él az a bűbáj, addig te is élsz, és él Voldemort utolsó reménye. Dumbledore rámosolygott Harryre, aki ismét döbbenten meredt rá.
– És ön tudta ezt? Mindvégig tudta?
– Feltételeztem. De a feltételezéseim rendszerint helytállóak – felelte vidáman Dumbledore, s ezután hosszú ideig szótlanul ültek, miközben a nyomorult kis lény nyöszörgött és reszketett a hátuk mögött."
De, hogy a többiek is védve legyenek a kastélyban, Harrynek azt kellett hinnie, hogy feláldozza magát.
Értem, köszönöm!!
Csak azért nem értettem, mert Dumbledore azt mondta Pitonnak, hogy meg kell halnia.
Akkor nem erted.
Nyilvan ezt mondta pitonnak, ha elmondja pitonnak hogy nem fog bele halni akkor nincs ertelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!