Mi a véleményetek a Twin Peaks első 2 évadáról?
Tetszett/nem tetszett?
Értettétek egyáltalán?
Az első két évad tetszett, csak a mostani volt szörnyű.
Nagyon régen láttam, de nagyjából értettem asszem; egy másik dimenziónak volt hatása twin peaksre, és innen szivárogtak át gonosz entitások, amik többek között megölték Laura Palmert - elinditva ezzel a fő sztorit.
Lynch egyik legkommerszebb, ugyanakkor nagyon szórakoztató műve. Bizonyos aspektusai szerintem nem feltétlenül öregedtek jól, Lynch általában mesterien bánik a melodrámával, viszont itt a szappanopera-szatírára felhúzva kissé fárasztó, és bevallom, számomra James mindig is egy roppant irritáló karakter volt.
Ellenben a szürrealista, felkavaró részek még mindig működnek, Lynch ennek mindig is mestere volt.
A rövidebb, egységesebb első évad sokkal erősebb a másodiknál, ami félúton, a gyilkos leleplezése után tulajdonképpen szétesett és nem volt több, mint unalmas és érdektelen epizódok kusza halmaza, leszámítva a zseniális utolsó epizódot. Ez annak volt köszönhető, hogy Lynch és Frost az évad felénél kiszálltak a sorozatból - Lynch annyira elveszette az érdeklődését a sorozat irányába az alkotói szabadságának hiánya miatt, hogy inkább leforgatta a Veszett a világot - és csak az utolsó részre tértek vissza. Szerencsére a zseniális, egyben Lynch magnum opusának is számító harmadik évadban minden felesleges baromságot kiszedtek, ami ebben a gyötrelmes szakaszban került bele a sorozatba.
Tudom, ez kissé népszerűtlen vélemény, de én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!