Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ha Hammond és Masrani hagyta...

Ha Hammond és Masrani hagyta volna, hogy a ragadozókat állatgondozók neveljék fel, akkor a Jurassic park és Jurassic world incidensek nem történnek meg?

Figyelt kérdés

Hammond elve az volt, hogy minden a természetes környezetében a legjobb, ezért minimalizálták az emberi kontaktust az állatokkal. Lehet ez hiba volt és végig embernek kellett volna nevelnie őket?

A Florida's wildest csatornáját néztem, a férfi alligátorok és krokodilok nevelésével foglalkozik, együtt úszik az általa felnevelt állatokkal. Ő mesélte azt, hogy az általa nevelt krokodilok évekig is emlékeznek rá, úgy, hogy nem is volt velük kontaktusban és odaúsznak hozzá.

Kiindulva abból, hogy a madarakon kívül (amiket szintén emberhez lehet szoktatni), a közeli rokonaik is embertolerálók lehetnek, lehet jobb lett volna a Hammond és Masrani állatgondozókat alkalmaz, pl. a tyrannosaurus és indominus esetében?

Sokszor gondolkoztam azon, hogy Wunak miért nem jut eszébe az, hogy az indoraptor nem genetikailag elmebeteg, hanem csak nem kéne egy sötét pincében tartani és emberi kontaktusra szorulna.

Megnézik Owen videóit a raptorokkal és nem látják, hogy az állatgondozó a hiányzó tényező az egyenletből?

2022. febr. 6. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Jól látod. Indominus eleve kis helyre volt betéve és kettő volt tervben, csak ugye bedobták a két fiatalt, kaptak kaját és ennyi. Még játékaik sem voltak, semmi. Nem csoda, hogy egyik megölte a másikat. Mikor meg kiszabadult, nem tudott mit kezdeni magával.

Röviden tömören, igen, foglalkozni kellett volna az állatokkal. Általában azzal példálózok, hogy egy T. rex bár jó eséllyel nem olyan eszes, mint egy nagymacska, de arra megtanítható lenne, hogy az ember az fogpiszkáló. (Krokodilok fogait tisztító madarak példája.)

2022. febr. 6. 16:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Szegény. Az indominust mindig sajnáltam, mert a méretéhez képest nagyon kis területet kapott és csak négy falat látott egész életében. :(

A tyrannosaurusnak legalább volt hol mozognia.

2022. febr. 6. 16:38
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy emlékszem hogy a Jurassic Park-ban a kapzsiság, a Jurassic World-ben pedig az (elsősorban forgatókönyvírói) ostobaság volt a probléma gyökere.
2022. febr. 6. 16:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
JW-ben is elég erősen utalnak rá, Owen ki is mondja hogy elcseszték az Indominus nevelését. Pontosabban nem is volt. Érdemes a JP könyveket is elolvasni, másodikban pont téma is, hogy a raptorok mért képtelenek az utódgondozásra. Mert anó nem kaptam mintát az emberektől. Ez alapján filmekben is a fiatalokkal nem igazán törődtek, bedobták őket a kifutóba és kész.
2022. febr. 6. 17:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz lett volna megoldani a méretkülönbségek miatt, túl hamar lesznek túl nagyok, így veszélyesek az emberre, akkor is, ha nem bántani akarják, csak nincsenek tisztában az erejükkel. Ha az étellel társítják az embert, az a valóságban is növeli a támadások számát, Vörös-tengerben is több olyan cápatámadás lett, ahol a kéz sérült, miután elterjedtek a cápaetetések. Meg a nem domesztikált állatok másképp is viselkednek, a kutya együttérez veled, ha beteg/sérült vagy; míg a farkas neked támadna, hogy átvegye a rangsorban elfoglalt helyedet.

A könyvekben emberek nevelték őket, mielőtt kikerültek a kifutóikba, ott a raptorbébi esete példának. A Szörnyek szigetében, ha jól emlékszem, egy betegség miatt engedték az összeset szabadon, s a raptoroknak az volt a problémájuk, hogy az emberi gondoskodási mintát nem tudták alkalmazni az utódaikon, meg túl korán maradtak magukra.

2022. márc. 3. 19:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért igen nagy veszélyes volna úgy is egy ilyen állat, hogy emberek gondozzák és nevelik. Én egy T-Rex-et nem tudnék elképzelni, hogy az ember mellett szaladgál, esetleg meglökdösi játékból. Lehet, hogy amíg kisebb, még kezelhetőbb. De miután mondjuk 2x akkora lenne, mint egy ember, már nem nagyon lehetne mit kezdeni vele.
2022. jún. 7. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!