Wheel of time: hogyan lett ez a sorozat egy ekkora katyvasz?
A Trónok harcánál mindig azzal jönnek, hogy azért lett rossz, mert Martin nem fejezte be a könyveket. De akkor egy befejezett történet adaptációja hogyan lesz rossz?
Nem tartják be a korábban lefektetett szabályaikat sem. Pl. szerintem nem bonyolult, hogy nő nem látja férfi fonatait, férfi nem látja nő fonatait és ezt a sorozatban is elmondják, később aztán a nők látják Logain fonatait és Logain is látja Nynaevet fókuszálni. Ráadásul szerintem ezt a szabályt pont ugyanebben a részben mondják el. Mi lesz így a jövőben az Aran'gar plottal? Nem lesz majd gyanús a többi nőnek, hogy egy nő a forrás férfi felével fókuszál? Uh...
És miért koncentrál a sorozat epizódokat random mellékkarakterekre, akik vagy meghalnak vagy semmi szerepük nem lesz még évadokig? Miért nem lehet ezt a kevés epizódot a hét főszereplőre elhasználni? Nem értem, hogy mik voltak ezek a részek.
A második kor vagy mi a tököm meg, amiben Lews él, miért van úgy ábrázolva, mintha minden rendben lenne? Akkor már javában háborúztak a dark one seregeivel és a kitaszítottakkal. Mégis azt mutatja a jelenet, mintha minden kúl lenne.
Annyi hülyeség van ebben az évadban, hogy nem tudom eldönteni ez a rosszabb, hogy a Trónok harca utolsó négy évadja. :(
Ez sincs befejezve, Sanderson csak fan fictiont írt, semmi mást. Jordan alig hagyott hátra valamit (pl. több szereplő halálát, sorsát Sanderson döntötte el, a sztori 95%-át szintén) nem véletlenül nem hozzák nyilvánosságra azt a pár ezer szavas „maradékot”, amelyet félig halottan leírt, diktált Jordan. És ahogyan már írtam, Jordan még legalább 2 előzményt, és egy folytatás-trilógiát is tervezett az „utolsó”, 12. (AMOL) könyv után.
A sorozathoz: nyilvánvalóan olyan emberek kerültek döntési pozícióba, akik nem tudják elfogadni, hogy a főszereplők fehér, heteroszexuális emberek, illetve bármennyire is diverzifikált Jordan a későbbi könyvekben, a főgárda (80-90 szereplő) majdnem 90-92%-a fehér és hetero.
A főszereplő férfi, ez szintén elfogadhatatlan.
A történetet gyűlölik a készítők, csak „javítani”-, módosítanivalót látnak benne, egyedül azért használták a WOT-ot ugródeszkának, mert ez a könyvsorozat volt a legnépszerűbb epic fantasy sorozat bármiféle tv-s, filmes támogatás nélkül.
A világ felépítésről, alapvető szabályokról nincs fogalmuk stb.
De nem írom tovább (ennyi pénzből nem lehet megcsinálni, a könyveket eleve nem lehet belezsúfolni 8 részbe, 2-3-at pedig pláne nem), várom a szokásos mínuszolásokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!