Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Magyarországon miért olyan...

Magyarországon miért olyan alacsony a filmek hangjának a bit rátája?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre az ujonnan megjelenő filmeknél már nagyon silány minőségű a magyar hangsáv mindegyik filmnél 384-448 a legtöbbször ami elég gyenge hangdinamikát tartalmaz.Ritkán előfordul hogy 640 ig is felkúszik. Igen tudom a Dolby nak már rengeteg formája létezik Dolby Vision,Dolby Atmos,Dolby Digital,Dolby Pro Logic. Köszönöm a normális és nem kötekedő válaszokat.

2022. jan. 28. 09:30
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Gondolom most kéne jönnie egy hangmérnöknek, aki majd válaszol.
2022. jan. 28. 11:34
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

Eleve a jó hangzáshoz (nagyon egyszerű számításokkal lehet igazolni) kell legalább 10 méter x 10 méteres moziterem, amely moziterem csak ennek van szentelve. (Ez a „minimum” a hanghullámokhoz.) És még nem 22.2-es hangrendszerről beszéltem, csak egy alapról.

De a valódi okot is leírom: a legtöbb ember nem hallja a különbséget, feleslegesen foglalná a helyet és a sávszélt.

2022. jan. 28. 11:47
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Nincs rá keret
2022. jan. 28. 20:43
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem igazán értelek. Poénból megnéztem tetszőleges filmeket a közelmúltból és mindegyiken 640 kbps a magyar szinkron. Ez pont annyi, mint amennyinek a DD-nak lennie kell. Mi a bajod ezzel?
2022. jan. 28. 21:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Mert mondjuk az esetek 99%-ban kényelmesen elég
2022. jan. 28. 22:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom pl a Marvel es filmekből mostanában egyik sem úgy jön ki hanem 448 al annak még valamennyire tűrhető azért egy házimozinál elég érzékelhető a kettő közti dinamika külömbség,de ugyan ez van a legtöbb horror filmnél is a 640 el már semmi bajom igazábol ak érdésem az volt hogy tudja e valaki hogy mi enne az oka.
2022. jan. 29. 09:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem éri meg többet költeni rá. Magyarostágon alig van pár ember, akinek meg van hozzá a felszerelése is. A legtöbben egyszerűen tévén nézik és kész, rosszabb esetben telefonon. Oda meg nem kell DTS-HD meg a többi.
2022. febr. 2. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!