Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi alapján választják ki a...

Mi alapján választják ki a szinkronhangokat mostanában?

Figyelt kérdés
2022. jan. 19. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos már nem úgy megy mint rég, de mondok pár szempontot.

Figyelembe veszik, hogy az adott színészt korábban ki/kik magyarították.

Ma már ha épp ráér, akkor behívják, ha nem, akkor sajnos már nem sokat variálnak a színész igényei szerint, hívják a B, vagy C tervet.

Figyelembe veszik a hangszínt, a megrendelő ( a külföldi iroda) sok esetben a castingba is beleszól és kérik a magyar hangsávot, hogy összehasonlíthassák az eredetivel.

A Disney például olyanokat választ, akik a dalbetéteket is vinni tudják, az a policy már, hogy ugyanaz beszéljen és énekeljen lehetőleg.

Aztán a szinkronrendező egyéni döntései, preferenciái, elképzelései is egy kiválasztási szempont.

Egyébként tudni kell, hogy évtizedek óta ugyanazért a (nevetségesen kevés) pénzétt dolgoznak a színészek, sz'al már az is szempont, hogy egyáltalán ki vállalja el.

De hát kénytelenek megélni valamiből, a színház ma nem egy biztos bevételi forrás...

Ez csak néhány szempont, remélem, tudtam érdekeset/újat mondani:)

2022. jan. 19. 23:53
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
a szereposztó dívány alapján :)
2022. jan. 20. 01:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Mennyi az a nevetségesen kevés pénz?
2022. jan. 20. 05:46
 4/11 HalkHogen ***** válasza:
Egész mozifilmek szinkronizálásáért képesek fizetni pár tízezer forintot. Persze pár napi munka, de akkor is röhejes. Nem csoda, hogy Szabó Sipos Barnabás bele is unt egy időben. Örüljünk neki, hogy még így is sok jó szinkronhang vállalja. :/
2022. jan. 20. 09:21
 5/11 anonim ***** válasza:
55%

1/4 vagyok.

Mondok számokat

Csondor Kata Scarlett Johansson Fekete Özvegyben való magyarításáért negyvenezer forintot kapott ami 'kiemelt bér'.

Általabán ez max tizenöt-húszezer forint.

1989-ben az egy és tizenkét tekercs (egy tekercs= 20 mp volt régen, ma akár másfél perc!!) közötti szinkronizálásért kettőezer forint járt, ma kettőezer-ötszáz és háromezer forint közötti összeg.Magyarán a bérek nagyjából huszonöt százalékot fejlődtek harminc év alatt, miközben ezért a bérért négy és félszer annyit kell dolgozni.

Ja, és a fenti bérek a ritkán beeső mozifilmek. Nem minden nap keres ennyit. Átlagban ,50 és 200 ezer között keresnek havonta, ha valaki nagyon sokat jár duszpólra (ergo bemegy mindenre, tömegezni, reklam, minden a világon) akkor ez lehet 300 havonta.

Ennyi pénzért csoda, hogy még minőségi munkát van kedvük végezni.

Illetve ez talán magyarázat arra, hogy nagy szinkronizáló színészeink miért vállalják pl.politikai szövegek felmondását. Konkrétan nem akarnak éhen halni.

A fenti helyzetről mindenki tud, mindenki sajnálja, de kb. csak Rajkai Zoli és Nagy Ervin tesz ellene, meg az Egyesület a Magyar Szinkronért (ők csinálják az Iszdb adatbázist is).

Na, kicsit elszaladt a ló, bocsi, de remélem, kaptál egy kis betekintőt.

Mennél szinkronizálni amúgy?

2022. jan. 20. 10:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Én már benne vagyok...
2022. jan. 20. 17:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Attól függ. Pl: mivel jól ismerik egymást nagyából tudják melyik szerphez milyen hang illik. De ez se mindig ugaz
2022. jan. 20. 20:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem kiemelten fontos a szinkronszínész megjelenése.

Túlnyomórészt külsőleg is hasonlítanak az eredeti színészhez.

2022. febr. 16. 20:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Kautzky Armand egy James Bond filmért kapott 32 ezer forintot.

Ő említette egy interjúban.

2023. aug. 16. 11:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is a szereposztó díványon dől el minden...

Ott kezdődik minden, s ott születik meg a döntés is.

2023. aug. 16. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!