Sisi 2021-es sorozatban, miért nincs ott a császár apja?
Romy Schneider trilógiában viszont ott van!
Ezért kérdezem!
Mert a mostani feldolgozás inkább fikcióra épül.
2 rész után abba is hagytam a nézését.
Ferenc Károly alakját kihagyták. Nem csodálom,ha csak motyogott Zsófia mellett!
Egyébként,ez egy erotikus jalandfilm,a valósághoz kevés köze van.
Ferenc Károly lett volna a császár a mentálisan beteg bátyja után, akit lemondattak. Ferenc Károlynak viszont nem voltak uralkodói ambíciói, ellentétben a feleségével, Zsófiával, aki meggyőzte, hogy mondjon le a fiuk javára. Ferenc József így lépett trónra 1848-ban. Zsófiának részben az volt a motivációja, hogy akkor Európa-szerte forradalmak zajlottak, és egy fiatal, erős császár PR-szempontból mégiscsak jobb a monarchiának, mint egy középkorú (igaz, Ferenc Károly is csak 46 éves volt ekkor, de a 19. században az már nem számított olyan fiatalnak, mint most). A Sissi életét feldolgozó regényekben, filmekben elő is fordul, hogy Zsófia felhánytorgatja a menyének, hogy „én a fiam érdekében lemondtam arról, hogy császárné legyek, te meg nem értékeled, hogy az lehetsz”.
Ferenc József trónra lépése után az apja még 30 évig élt, hat évvel tovább, mint Zsófia; megérte a kiegyezést is, az összes unokája születését is, és összességében valószínűleg jobban élvezte a nyugisabb életet, mintha császárnak kellett volna lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!