Van olyan film, amelyiknél a beharangozója után azt vártátok, hogy nagyon jó lesz, de amikor végignéztétek, nagyot csalódtatok? Ha igen, melyik, melyek?
Star wars
Valami nagy, eposzi, Gilgames vagy Trója történetéhez mérhető mesterművet vártam, de elaludtam a résznél, amikor a sivatagban bóklásztak.
Az új Dűne.
Rettentően vártam, mert imádom a könyvet. Az előzetes tetszett, a szereposztás tetszett. A rendező jó. Gondoltam nem lesz semmi gond. Aztán amikor megláttam a filmet, sőt, mikor már a felénél tartott tudtam, hogy ez nem az igazi. A látvány pazar, a színészek jók, de nagyon sok (fontos) jelenet kimaradt a könyvből így számomra élvezhetetlen volt. Mindenképpen akarok adni neki még egy esélyt, mert úgy érzem túl szigorú voltam vele, de ettől még a kimaradt jelenetek nem jönnek vissza.
Nem beszélve arról, hogy nagyon kapkodós a film annak ellenére, hogy a tempója nem gyors. Kicsit azt érzem, hogy le lett forgatva egy jelenet, oké megvagyunk, forgassuk a következőt, aztán a következőt, egymás mellé lettek rakva és kész. Nem éreztem át a súlyát a történéseknek. A legkevésbé sem volt megható, miközben a könyv fenomenális. Fontos és drámai párbeszédek hiányoztak belőle.
Egyszerűen azt érzem, hogy hiába van meg a megfelelő (?) stáb hozzá, 2x2,5 óra nem elég ehhez a könyvhöz. Mert a könyv ennél sokkal részletesebb, de OKKAL! Itt az író egy teljesen új világot alkotott, egy bolygót saját ökológiával, saját lényekkel, dolgokkal, megvannak a családok, a hierarchia... Ezt csak összecsapni lehet 5 órában.
Itt indokolt lenne a sorozat formátum, legalább 15 részben. Jobban ki kellene fejteni a dolgok hátterét, a karaktereket, a motivációjukat.
A Pandora bolygó színes látványvilága bár tényleg érdekes, de a többi olyan "szürkés", komorabb hangulatú, a sztori pedig átlagosabb, nem több egy tucat megszokott felfedező-túlélési háborús filmnél! Reálisan semmiből nem tartott volna az emberek környezetét is színesebbé tenni, és ekkora költségvetés mellé ezerszer jobb sztorit is kitalálhattak volna! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!