Csak szerintem sikeredett borzaszóra az új Szex és New York a politikai korrektség túlzása miatt?
SPOILER!
Imádtam az eredeti sorozatot, de a ma megjelent új évadot borzasztó volt végignézni... Carrie már nemcaak Carrie volt cisgender, Miranda már nemcsak a független vörös ügyvéd, hanem egy kínos öreg néni, aki polkorrektségből meg akar felelni a fekete jogprofesszorának, aki 20 évvel fiatalabb nála.
Lassan mindent el fog rontani ez a fertő?
"Pl. az az alapkoncepció, hogy pár 30-as független nő férfiak nélkül boldogul a világban"
Ezt mondjuk már a 90-es években is röhejes volt formabontó újdonságként eladni.
The policy includes specific goals for Amazon Studios-based productions, including:
Each film or series with a creative team of three or more people in above-the-line roles (Directors, Writers, Producers) should ideally include a minimum 30% women and 30% members of an underrepresented racial/ethnic group. This aspirational goal will increase to 50% by 2024.
Casting actors whose identity (gender, gender identity, nationality, race/ethnicity, sexual orientation, disability) aligns with the character they will be playing.
Aiming to include one character from each of the following categories in speaking roles, with minimum 50% of these to be women: LGBTQIA+, person with a disability, and three regionally underrepresented race/ethnic/cultural groups. A single character can fulfill one or more of these identities.
Seeking at least three bids from vendors or suppliers on productions, one of which must be from a woman-owned business and one from a minority-owned business.
Pay equity across casting, behind the camera staff and crew, and for vendors and suppliers.
“With the establishment of our Inclusion Policy and Inclusion Playbook, Amazon Studios has committed itself to being a thought and action leader in the transformation of our industry,” said Jennifer Salke, Head of Amazon Studios. “We know how much work there is to be done to improve representation both on camera and behind the scenes, and it starts at home, with us. With clear directives and a commitment to accountability, these guides provide a path toward a more equitable future, both on- and off-camera.”
Megnéztem és egyetlen jelenetben nevezték carriet cisznek teljesen indokoltan, mivel egy szexualitàs tematikàjú podcastben mutatta be őt így a műsorvezető, és egy ilyen beszélgetésben releváns információ a beszélgetőpartnerek nemi identitása. Én sem vagyok valami nagy balos, de ebben semmi problémát nem látok.
Miranda vàltozása nekem se tetszett annyira, ő a régi sorozatban mindenki vèleményét nagy ívben letojta, és bátran odamondta mindenkinek a frankót, dehàt mindenki változik a korral, szerintem 50 évesen senki nem viselkedik úgy, mint a harmincas éveiben. Amúgy talán pont mirandàval érzékeltetik mekkoràt fordult a vilàg és már egy sima szókimondás is bunkóságnak számít. Szóval most, hogy így belegondolok, nem is olyan rossz ez a miranda sztori se.
A fekete bőrűek meg, hát Istenem… New Yorkban szerintem sok afroamerikai él, elférnek a sorozatban is. A régiben pont hogy àllati kevés volt ahoz kèpest, hogy amerika legnagyobb metropoliszában játszódik a sztori.
Csakhogy pont emiatt a trend miatt szerepelt egy szexpodcastben, ahol feltétlenül hangsúlyozni kellett, hogy ő “cisz”, pedig ez a szó még a kilencvenes években kb. ismeretlen volt. A podcast vezetője is egy leszbikus nonbináris nő (?) volt, amit előszeretettel hangsúlyozott. Az pedig hogy ki hol szokott maszturbálni… elégge erőltetettnek tűnt a korábbi SATC-hoz képest, ami mindig inkább ízlésesen volt pikáns.
Miranda karaktere nem a kora miatt lett ilyen talpnyaló, hanem mert vele próbálták demonstrálni, hogy a feketékkel hogyan kell bánni, vagy hogyan nem. Ennél meg az is érdekesebb lett volna, ha egy divatbemutatón vannak.
Azt se felejtsük el, hogy feltétlenül muszáj volt egy fekete karakterrel bővíteni a szereplőket, hiszen az már nem PC ha csak fehér hetero nők szerepelnek benne.
Szerintem a végén Carrie összejön a nonbináris leszbikus főnökével, mert manapság már heteronak lenni túl ciki.
"Sajnálom, hogy ide fajult a világ."
Brühühü. Ez a begyepesedettek mondata évszázadok óta.
En is azt gondolom, hogy ez így csúnyán túl van tolva. De engem inkább csak Miranda idegesít. Mert ő nem egy ilyen ostoba no. És ő 20 éve is New Yorkban élt, ahol már akkor túl kellett volna haladja ezt a faji kérdést. De mindegy. Ezzel a nembináris dologgal en egyáltalán nem tudok azonosulni és meg felfogni se vagyok képes. De pont ezért nem is alkotok
róla véleményt. Viszont a karakter olyan visszataszítóra sikerült hogy nem hiszem, hogy az elfogadás fele viszi a nézőt.
Mindezektol eltekintve lenyűgöző hogy ez a sorozat és ezek a színészek ennyiszer és ennyi idő után is meg tudjak állni a helyüket holott egy kifejezetten fiatalos sztorinak indult.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!