Szerintetek a jo ertekelessel rendelkezo Netflix original sorozatok tul vannak ertekelve vagy sem?
Próbálkoznak, de még mindig a rasszista tartalmak vannak többségben, fehér, ciszhetero főszereplőkkel, aki ráadásul férfiak, szóval ez egy kicsit elszomorító. Sajnos csak szóban állnak ki a haladó szellemiség mellett, de a tartalmaik nagy része még most is elavult bigottság.
Pl. ott a Vikings: Valhalla, ahol csak az egyik történelmi személyt, jarl Hakoont fogja fekete nő alakítani, miközben még egy csomó fehér ciszhetero férfi szerep van, akik helyére fekete nőket castingolhattak volna. Ez egyértelműen felhívás genocídiumra a feketék ellen. :( Nehezen tudom megérteni, hogy a netflix miért propagálja még mindig a fehér felsőbbrendűséget a 21. században.
Vannak leszbikusok, meleg, transzok néha a szerepekben, de hol van a másik 150+ gender? Őket miért nem reprezentálják? Már vagy 5 éve tolják ezt a haladó szellemiséget, de sehol egy sorozat vagy film erős trans-species főszereplővel, pedig vannak ilyenek is (pl. a férfi, akinek sárkány lelke van, át is műtette magát, vagy a nő, aki vámpírként él és a párja vérét is issza). De nem őket castingolják, hanem pl. a The witcherben is egy cgi sárkány volt, amikor a valóságban is van egy, még át is műtette magát. Ez nagyon erős diszkrimináció szerintem, mindenképpen problematikus viselkedés.
Ha most is a The witcher 2. évadában nem egy valódi vámpír (trans-species személy) fogja alakítani a vámpír karaktereket, akkor jelentem a twitternek a netflixet gyűlölet propagálásáért. Elegem van.
Szóval röviden: igen, szerintem túlértékeltek, mert alig van bennük reprezentáció, miközben így reklámozza magát és a hater trollok is félrevezetnek, mert ők már a meleg csóktól is triggerelődnek, pedig ez a melegség már legalább annyira elavult, mint a heteronormatív életmód.
"Pl. ott a Vikings: Valhalla, ahol csak az egyik történelmi személyt, jarl Hakoont fogja fekete nő alakítani, miközben még egy csomó fehér ciszhetero férfi szerep van, akik helyére fekete nőket castingolhattak volna. Ez egyértelműen felhívás genocídiumra a feketék ellen. :( Nehezen tudom megérteni, hogy a netflix miért propagálja még mindig a fehér felsőbbrendűséget a 21. században."
Eleg fura lenne hogy a vikingek kozott fekete no szerepelne.
"Ez nem szarkazmus. Caroline Henderson alakítja jarl Haakont a Vikings:Valhallában."
*En az egesz kommentedre ertettem, csak egy szerepet jatszol lol Elhiszem hogy ilyen messzire is elmentek a castingal*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!