Mi ennek a filmnek a címe? Minden segítséget köszönök!
Néhány éve láttam, sajnos a címére nem emlékezem, de szeretném ismét megnézni.
A náci Németországban játszódik a film eleje, egy zsidó családról szól, ahol a férfi azt hiszem ügyvéd. Zsidó származása miatt nem kap már munkát. A gyerekeiket kimenekítik azt hiszem Angliába. A házaspár már nem emlékszem, hogy miért, de ők is elszakadnak egymástól. Majd valahol Mexikóban, vagy nem tudom melyik dél-amerikai országban folytatódik a történet. Valaki esetleg látta, vagy ennyi ismeret alapján tudna segíteni?
Az 1978-as Holocaust kizárható?
Köszönöm válaszodat, de nem erről a filmről van szó.
Közben átnéztem a saját leírásomat. Valahogy rosszul fogalmaztam meg a film tartalmát. A II. Vh. kezdete Németországban, ahol egy házaspár férfi tagja volt zsidó származású, ügyvéd, vagy ügyész. A feleség német volt. Volt két gyermekük, egy fiú, és egy lány, akiket akkor, amikor már elkezdődött a zsidóüldözés, ők egy vonatra tették fel őket, és Angliába kerültek a gyermekek. A férfi is elmenekült valahova Amerikába, vagy Mexikóba. A nő otthon maradt, de őt is kisemmizték, amiért zsidó volt a férje, de nem tudott már a férje után menni, mert nem volt már miből. A férj meg új életet kezdett, talán még családja is lett. A gyerekeik Angliában valami nevelőszülőkhöz kerültek, vagy valami árva intézet is rémlik. De mi lett a vége, arra már nem emlékszem.
When Hitler Stole Pink Rabbit (2019)?
Nagyon köszönöm a válaszodat, de sajnos nem ezt a filmet keresem.
Ettől függetlenül megnézem majd ezt is, mert érdekel! Thx.
#3-as!
MEGTALÁLTAM!!! Az általad becsatolt linkből rájöttem, hogy eddig rossz kulcsszavakkal kerestem. Minden áron amerikai filmet akartam megtalálni, holott német film. A főszereplőt ügyvédnek kerestem, pedig bíró volt, és nem Mexikóba került, hanem Kubába.
A címe: Szétszakítva.
Ha Te nem küldöd ezt a linket, akkor talán sose jövök rá, hogy mit is keresek. Köszönöm Neked, sokszor apróságokon múlik a segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!