Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogyan nézzem az új Dűne filmet?

Hogyan nézzem az új Dűne filmet?

Figyelt kérdés
Elkezdtem nézni, fél óra után kikapcsoltam, mert nem történt benne semmi. De mivel mindenki dicséri, ezért csak bennem lehet a hiba. Hogy álljak neki? Engem ha nem kap el az elején egy film hangulata, akkor hajlamos vagyok szenvedni alatta. Vagy egyszerűen csak ez a film nem az én korosztályomnak szól (42)?
2021. nov. 4. 19:19
 1/9 LeonScottKennedy ***** válasza:
32%
Imax-ben.
2021. nov. 4. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:
37%

Én 5 ször álltam neki, mire megnéztem, nekem sem jött be...fogalmam sincs mire fel hypeolták annyira, semmi nem történt benne, és úgy volt előadva végig mintha lenne értelme ennek a 2.5 órának.

Amúgy a folytatás miatt érdemes megnézni csak. De az is 2023 ban jön :d

2021. nov. 4. 19:41
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Az a baj, hogy a könyv ismerete nélkül elég zavaros lehet a dolog, a könyv ismeretében pedig hiányos. Tehát fogalmam sincsen hogyan kellene ezt ajálnani. A hypeot a könyv miatt kapta. Az utólagos dicséretet én sem értem. A látvány nagyon jó, a színészek jók, de könyvadaptációnak szerintem gyenge. Én adok majd neki második esélyt később, ha leülepedett bennem az egész (csalódás). Aztán meglátom, lehet másodjára jobban fog tetszeni, amikor már tudom mire számíthatok. Talán túl nagy elvárásokkal ültem le elé, ez lehet a te esetedben is, ha a hype miatt nézted. Ha valamire azt mondják, hogy rohadt jó, akkor nehéz úgy odaülni, hogy igazán meglepjen, mert arra számítasz, hogy tényleg rohadt jó lesz.
2021. nov. 4. 19:47
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

A könyv az egyik legnagyobb kedvencem. Kb 5x olvastam el idáig.

A David Lynch féle film nagyon jól visszaadta a megfilmesíthetetlennek tűnő könyvet, de egyrészt ha nem olvastad előtte akkor egy kukkot se értettél belőle, másrészt a képi világ meg a filmtrükkök kb Pirx kapitány szinten voltak. Mindezt úgy, hogy egy évvel előtte jött ki a Jedi visszatér. Szóval nem igazán nyűgözte le még a nagy rajongókat se.

A mini sorozat egy buta kalandfilm volt, ahol épp a lényeg veszett el a zseniális könyvből.

Az új filmet még nem láttam, de nagyon félek tőle, hogy ez se az lesz amire várok.

2021. nov. 4. 19:50
 5/9 anonim ***** válasza:
lol, akkor se lesz saját akaratod, ha a modik törlik xD
2021. nov. 4. 19:59
 6/9 LeonScottKennedy ***** válasza:
77%

Oké, akkor itt a normális válaszom:

Denis Villeneuve filmjei inkább élmények, mint filmek.

A Bladerunner 2049 is sokak szerint unalmas és értelmetlen volt, de a picit értelmesebb emberek, akik nem teljesen Hollywood akcióorientált, minden művészi értéktől és egyediségtől megfosztott identitására kondicionálódtak az évek során, szerették. Az a film művészi és relevancia szempontból egy mestermű volt. Csak éppen a lassú haladása nem volt kompatibilis az adrenalinfüggők generáicójával.

Ugyanez a helyzet a Dűnével is. Egy rendkívül mély, komplex és releváns sztorit mesél el (a könyv legalábbis, a film a Part 2-vel lesz teljes), amelyet érdemes megtapasztalni. Elsősorban imax-ben. De ha az nem elérhető, akkor bárhogy is. És persze a könyvet is érdemes elolvasni mellé, hogy teljes legyen a kép.

2021. nov. 4. 20:13
 7/9 anonim ***** válasza:
21%
#6 A Blade runner 2049-cel nem az a baj, hogy lassú, vagy nincs benne elég akció, hanem hogy nem illik az eredetihez hangulatában, egy annál sokkal életszerűtlenebb, szürke, steril világot mutat be. Na és pont ugyanez a baj az új Dűnével, minden pozitívuma (alakítások, zene, grandiózusság) az is egy szürke, steril, unalmas világban játszódik, ezzel szemben a Lynch-féle film minden hibája ellenére tele volt élettel.
2021. nov. 4. 22:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Este láttam moziban, nem olvastam a könyvet tehát sok minden nem világos, de egy percre sem veszítettem el az érdeklődésem, folytattam volna még a következő résszel.. Engem nagyon megfogott, biztos újra fogom nézni és el is olvasom, hogy értsem is. Ehhez a filmhez persze szerintem kellett a moziélmény, a hangok.

25L

2021. nov. 5. 07:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem enged el ha nem tetszik ez van, nem kell eröltetni.

Esetleg menj el a moziba és ott nézd meg. Talán úgy jobban beszipant majd a film.

2021. nov. 5. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!