Hogyan nézzem az új Dűne filmet?
Én 5 ször álltam neki, mire megnéztem, nekem sem jött be...fogalmam sincs mire fel hypeolták annyira, semmi nem történt benne, és úgy volt előadva végig mintha lenne értelme ennek a 2.5 órának.
Amúgy a folytatás miatt érdemes megnézni csak. De az is 2023 ban jön :d
A könyv az egyik legnagyobb kedvencem. Kb 5x olvastam el idáig.
A David Lynch féle film nagyon jól visszaadta a megfilmesíthetetlennek tűnő könyvet, de egyrészt ha nem olvastad előtte akkor egy kukkot se értettél belőle, másrészt a képi világ meg a filmtrükkök kb Pirx kapitány szinten voltak. Mindezt úgy, hogy egy évvel előtte jött ki a Jedi visszatér. Szóval nem igazán nyűgözte le még a nagy rajongókat se.
A mini sorozat egy buta kalandfilm volt, ahol épp a lényeg veszett el a zseniális könyvből.
Az új filmet még nem láttam, de nagyon félek tőle, hogy ez se az lesz amire várok.
Oké, akkor itt a normális válaszom:
Denis Villeneuve filmjei inkább élmények, mint filmek.
A Bladerunner 2049 is sokak szerint unalmas és értelmetlen volt, de a picit értelmesebb emberek, akik nem teljesen Hollywood akcióorientált, minden művészi értéktől és egyediségtől megfosztott identitására kondicionálódtak az évek során, szerették. Az a film művészi és relevancia szempontból egy mestermű volt. Csak éppen a lassú haladása nem volt kompatibilis az adrenalinfüggők generáicójával.
Ugyanez a helyzet a Dűnével is. Egy rendkívül mély, komplex és releváns sztorit mesél el (a könyv legalábbis, a film a Part 2-vel lesz teljes), amelyet érdemes megtapasztalni. Elsősorban imax-ben. De ha az nem elérhető, akkor bárhogy is. És persze a könyvet is érdemes elolvasni mellé, hogy teljes legyen a kép.
Este láttam moziban, nem olvastam a könyvet tehát sok minden nem világos, de egy percre sem veszítettem el az érdeklődésem, folytattam volna még a következő résszel.. Engem nagyon megfogott, biztos újra fogom nézni és el is olvasom, hogy értsem is. Ehhez a filmhez persze szerintem kellett a moziélmény, a hangok.
25L
Szerintem enged el ha nem tetszik ez van, nem kell eröltetni.
Esetleg menj el a moziba és ott nézd meg. Talán úgy jobban beszipant majd a film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!