Mi a film címe?
Krimi, vagy vígjáték, vagy együtt... Gyerek koromban láttam és csak pár dolog rémlik, de nagyon tetszett és nem tudok rájönni, mi lehetett:
Poirot-szerű nyomozós, de tele idióta, vicces dolgokkal:
Egy idősebb embert megöltek a nagy házában. Rokonok, vendégek vannak nála és előtte este hőbörög, hogy csak az ő pénze kell mindenkinek, meg a végrendelete páncélszekrényben van és másnap majd kiderül... valami ilyesmi.
Erre éjszaka megöli valaki.
Másnap nyomozás kezdődik. Mindenki a saját szemszögéből mondja el a nyomozónak, mit látott, amit mutatnak is bevágásokkal a filmben. Tehát ugyanazokat a dolgokat, beszélgetéseket, eseményeket több kameraállásból is lehet látni a film folyamán.
Valami szellemileg visszamaradott (azt hiszem) unokája is van, egy fiatal srác, aki "megy megtárgyázza a virágokat", meg ilyesmiket mond a filmben. (Ezeken is nagyon nevetgéltem gyerekként) Ő a biliárd asztal alatt volt elbújva amikor történtek a dolgok éjszaka.
Meg a házban közben voltak betörők is, akik tiszta idióták. Amikor ők mesélték, mit láttak, akkor az ő szemszögükből voltak a jelenetek.
Mindenki sumákolt valamit, és így a bevágások segítségével állt össze a kép apránként.
Meg valaki lecsavarta egy oldalkocsis motor oldalkocsiját (talán a betőrőkét), úgyhogy az menet közben leszakadt és beleesett a tóba, ahonnan így a nyomozás közben egy oldalkocsit találtak egy holttesttel.
Segítsen valaki! 1980 és 1990 között láthattam a tv-ben, tehát max. akkori.
Köszi!
Nekem rémlik, de nem tudom, mi lehet. Pedig szinte látok pár jelenetet, olyan tisztán emlékszem.
A srác a ház bejárata előtt mondja ezt és egy idősebb nő is van ott, aki erre összenéz a rnedőrrel :)
Meg a betörők mintha a reszkessetek betörőkből jöttek volna.
Én is kiváncsi vagyok, mi ez :)
Még mindig nincs megoldás. Közben öcsém azt mondta, hogy izgalmas volt kifejezetten. Nekem a vicces oldala maradt inkább meg. De jobban belegondolva, izgalmas volt...
Még ötletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!