Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a film címe?

Mi a film címe?

Figyelt kérdés

Krimi, vagy vígjáték, vagy együtt... Gyerek koromban láttam és csak pár dolog rémlik, de nagyon tetszett és nem tudok rájönni, mi lehetett:

Poirot-szerű nyomozós, de tele idióta, vicces dolgokkal:

Egy idősebb embert megöltek a nagy házában. Rokonok, vendégek vannak nála és előtte este hőbörög, hogy csak az ő pénze kell mindenkinek, meg a végrendelete páncélszekrényben van és másnap majd kiderül... valami ilyesmi.

Erre éjszaka megöli valaki.

Másnap nyomozás kezdődik. Mindenki a saját szemszögéből mondja el a nyomozónak, mit látott, amit mutatnak is bevágásokkal a filmben. Tehát ugyanazokat a dolgokat, beszélgetéseket, eseményeket több kameraállásból is lehet látni a film folyamán.

Valami szellemileg visszamaradott (azt hiszem) unokája is van, egy fiatal srác, aki "megy megtárgyázza a virágokat", meg ilyesmiket mond a filmben. (Ezeken is nagyon nevetgéltem gyerekként) Ő a biliárd asztal alatt volt elbújva amikor történtek a dolgok éjszaka.

Meg a házban közben voltak betörők is, akik tiszta idióták. Amikor ők mesélték, mit láttak, akkor az ő szemszögükből voltak a jelenetek.

Mindenki sumákolt valamit, és így a bevágások segítségével állt össze a kép apránként.

Meg valaki lecsavarta egy oldalkocsis motor oldalkocsiját (talán a betőrőkét), úgyhogy az menet közben leszakadt és beleesett a tóba, ahonnan így a nyomozás közben egy oldalkocsit találtak egy holttesttel.

Segítsen valaki! 1980 és 1990 között láthattam a tv-ben, tehát max. akkori.

Köszi!

2021. nov. 2. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem rémlik, de nem tudom, mi lehet. Pedig szinte látok pár jelenetet, olyan tisztán emlékszem.

A srác a ház bejárata előtt mondja ezt és egy idősebb nő is van ott, aki erre összenéz a rnedőrrel :)

Meg a betörők mintha a reszkessetek betörőkből jöttek volna.

Én is kiváncsi vagyok, mi ez :)

2021. nov. 6. 10:26
 2/9 anonim ***** válasza:
talán a Clue (1985)? (nyom)
2021. nov. 6. 22:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Még mindig nincs megoldás. Közben öcsém azt mondta, hogy izgalmas volt kifejezetten. Nekem a vicces oldala maradt inkább meg. De jobban belegondolva, izgalmas volt...

Még ötletek?

2021. nov. 14. 23:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Tipp:

A pénz boldogít (Greedy, 1994).

https://www.youtube.com/watch?v=DnoLo4ZXwrk

2021. nov. 23. 16:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de még mindig nincs meg :/
2023. márc. 9. 17:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Tippek:

The Manor (1999).

[link]

Meghívás egy gyilkos vacsorára (Murder by Death, 1976).

[link]

2023. márc. 9. 22:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Meglett?
2023. márc. 10. 17:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Tipp:

Felügyelő életveszélyben (A Shot in the Dark, 1964).

[link]

2023. márc. 12. 13:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Tipp:

Koncert szólópisztolyra (Concerto per pistola solista, 1970).

[link]

2023. márc. 18. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!