A George Lucas féle Star Wars/Csillagok háborújának és a Frank Herbert által megálmodott "Dűne" történetfolyamnak az alábbi összehasonlításának (link alább) mennyire van értelme?
Szerintem semmi közük egymáshoz, még a történetük sem. A csillagok háborúja egy klasszikus jó és a rossz küzdelme egy igen tág világban a dűne pedig a főszereplő drámai életútja.
Annyi hasonlóság van a kettőben hogy mindkettőben van egyfajta szuperképesség, a star wars ban az erő míg a dűnében a hang. De míg az előbbinél az egész story az erőhöz kötődik az utóbbinál ez a tényező inkább másodrangú
Nekem is rögtön a SW ugrott be, ahogy láttam. Igazából az, hogy ez pont olyan, mint amilyennek az SW 1-2-3-7-8-9-nek lennie kellett volna. Azok mind gyerekes sz@rok lettek, minden csak arról szól, hogy kék kardosok a piros kardosok ellen, az egész galaxis sors egyetlen család belügye, stb. Szóval, amik el lettek rontva. Azok valahogy jól vannak megcsinálva a Dűnében.
Nekem nagyon tetszett, és sokkal inkább várom ennek a folytatását, mint az SW-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!