Hogy tetszik a Taxisofőr c. film?
Nekem abszolút nem. Egyszerűen nem jön át, amit mondani, vagy üzenni akar, nagyon nem tetszenek benne a hosszú, sokszor és sokáig néma, semmitmondó beszélgetések sem. Értem én, hogy ez úgymond a művészfilmek sajátja, de olyan, mintha ez a film azokat parodizálná.
De maga az alapszituáció, Travis jelleme, személyisége ötletes, elgondolkodtató, átélhető, az tetszett. De nem nézném meg újra ezért a teljes filmet.
Ez is olyan, mint a keresztapa. Egy másik korban készültek amik akkoriban művészfilmnek számítottak, bár egy kicsit még mai is.
A taxisofőrt nem láttam, de a keresztapát igen és az kifejezetten tetszett, pedig nem szoktam olyan filmeket nézni amik a 90-es évek előtt készültek.
22F
Változnak az idők és ezáltal az emberek ingerküszöbe. Akkoriban ez komoly film volt, mai szemmel nézve meg lehet hogy már nem annyira jó.
Ott van a Csillagok háborúja, az 1977-ben mesterműnek, érföldkőnek, történelemnek számított, leesett az emberek álla tőle és egy műfajt teremtett sokmilliós rajongótáborral a mai napig. Ha azt a filmet ma adnák ki, jó eséllyel mindenki körbe röhögné hogy mi ez a ZS kategóriát bohóckodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!