Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért mondják, hogy minden...

Miért mondják, hogy minden Sitcom a jóbarátokat másolja?

Figyelt kérdés
Az lehet, hogy az alapfelállás hasonlít, pl. az Agymenőkben, egyszer csak megjelenik Penny, a teljesen véletlenül ugyanúgy pincérnő foglalkozású csinos nő, mint Rachel, vagy pl. Barney karaktere az Így jártam anyátokkal-ból egy az egyben olyan, mint Chandler, szarkasztikus, vicces. De a Jóbarátok egyszerűen nem működik, már 94-ben is túlságosan erőltetett volt, mikor még fent volt a magyar Netflixen, bele nézegettem, és nagyon erőltetni kell azt a mosolyt, hogy kijöjjön. Az Agymenők, Így Jártam Anyátokkal, Két Pasi Meg Egy Kicsi, sőt, még a Rém Rendes Család, ami sokkal régebbi, még az is jóval szórakoztatóbb.
2021. szept. 25. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az szubjektív, amit írsz. Egyezerűen csak jobban tetszik nekem másik, míg sokan másoknak pedig a Jóbarátok a kedvenc sitcomjuk. Én amúgy sosem olvastam/hallottam olyat, hogy minden sitcom ezt másolná.
2021. szept. 25. 15:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen szubjektív. Én pld. a Rém rendes családtól sikítófrászt kapok, egyszerűen 10 percnél többet nem bírok belőle megnézni, annyira idegesít. A Jóbarátokat viszont kifejezetten szerettem, és még ma is jónak tartom.

Azt sehol sem olvastam hogy más sorozatok a Jóbarátokat másolná. Nem is lenne igaz.

2021. szept. 25. 15:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy pár -talán angol sorozat- ami kimondottan erre a felállásra épült mint a Jóbarátok. A szubjektív részét a véleményednek, mis em mutatja jobban, hogy a sorozat több olyan jelentős sikert ért el, amit pl az általad említett sorozatok közül egy sem.

Nem vagyok nagy rajongója a Jóbarátoknak, de a televíziózásban elért hatása vitathatatlan. Ez mellett szerintem nem lehet egy napon említeni az HIMYM-et. S ja már szubjektivitás: az Egy rém rendes család mindegyiket felülmúlja, imádom! :D

2021. szept. 25. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:

" HIMYM" - Az mi?

"Volt egy pár -talán angol sorozat- ami kimondottan erre a felállásra épült mint a Jóbarátok."

Én egyről tudok: Páran párban.

[link]

2021. szept. 25. 16:52
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

"Volt egy pár -talán angol sorozat- ami kimondottan erre a felállásra épült mint a Jóbarátok."

Három-négy nagy alaptípusa van a szitkomoknak:

- haveri

- családi

- munkahelyi

- párkapcsolati

(+ a hibrid ami ezeket keveri valamennyire)

Ebből a szempontból a Jóbarátok is csak egy típusszitkom, ami a műfaj sajátosságait hozza (lényegében másolja az ismertetőjegyeket), ahogy a többi haver-szitkom is. Nem úttörő a műfajban a Jóbarátok sem. Itt van egy random 100-as lista, bőven hozza a címeket a 70-80-as évekből, csak ugye a generációs különbségek meg a tévés sajátosságok miatt - hogy annyira későn ért el hozzánk a kereskedelmi tévézés meg az ilyen tartalmak - nem ismerjük őket:

[link]

2021. szept. 25. 17:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
HIMYM = How i met your mother. Így jártam anyátokkal sorozat eredeti címét így szokták rövidíteni
2021. szept. 25. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:

6-os

Ezt nem tudtam. Köszi!

2021. szept. 25. 18:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem válaszolóknak, ez teljesen szubjektív.... Ami neked nem tetszik nem kell egyből szarozni. Gondolom oka van h ennyire népszerű sorozat...
2021. dec. 29. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!