Miért mondják, hogy minden Sitcom a jóbarátokat másolja?
Ez teljesen szubjektív. Én pld. a Rém rendes családtól sikítófrászt kapok, egyszerűen 10 percnél többet nem bírok belőle megnézni, annyira idegesít. A Jóbarátokat viszont kifejezetten szerettem, és még ma is jónak tartom.
Azt sehol sem olvastam hogy más sorozatok a Jóbarátokat másolná. Nem is lenne igaz.
Volt egy pár -talán angol sorozat- ami kimondottan erre a felállásra épült mint a Jóbarátok. A szubjektív részét a véleményednek, mis em mutatja jobban, hogy a sorozat több olyan jelentős sikert ért el, amit pl az általad említett sorozatok közül egy sem.
Nem vagyok nagy rajongója a Jóbarátoknak, de a televíziózásban elért hatása vitathatatlan. Ez mellett szerintem nem lehet egy napon említeni az HIMYM-et. S ja már szubjektivitás: az Egy rém rendes család mindegyiket felülmúlja, imádom! :D
" HIMYM" - Az mi?
"Volt egy pár -talán angol sorozat- ami kimondottan erre a felállásra épült mint a Jóbarátok."
Én egyről tudok: Páran párban.
"Volt egy pár -talán angol sorozat- ami kimondottan erre a felállásra épült mint a Jóbarátok."
Három-négy nagy alaptípusa van a szitkomoknak:
- haveri
- családi
- munkahelyi
- párkapcsolati
(+ a hibrid ami ezeket keveri valamennyire)
Ebből a szempontból a Jóbarátok is csak egy típusszitkom, ami a műfaj sajátosságait hozza (lényegében másolja az ismertetőjegyeket), ahogy a többi haver-szitkom is. Nem úttörő a műfajban a Jóbarátok sem. Itt van egy random 100-as lista, bőven hozza a címeket a 70-80-as évekből, csak ugye a generációs különbségek meg a tévés sajátosságok miatt - hogy annyira későn ért el hozzánk a kereskedelmi tévézés meg az ilyen tartalmak - nem ismerjük őket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!