Mi a véleményetek Az őslakó filmről?
Nem csak egy számra volnék kíváncsi, hanem tényleg a véleményetekre, de értékelnétek is esetleg egy 10-es skálán?
Most láttam csak és engem megfogott, amilyen egyszerű, annyira jó. Hirtelen az ember azt gondolná, hogy unalmas az, ha pár karakter egész végig egy szobában beszélget/elmélkednek, de kifejezetten jó. :)
Nem került a kedvenceim közé, de ami ebben benne volt, szerintem a maximumot kihozta.
Olvastam, hogy van folytatása, nem is tervezem megnézni. Fogalmam sincs hogyan és miért lehetett ezt folytatni, de látatlanban is feleslegesnek érzem, pláne, hogy az első rész írója már rég elhunyt. :/ Így aztán nem volt ráhatása a folytatásra. Na mindegy is.
A jézusos rész nekem pont azért tetszett, mert így (persze ez is hit kérdése, ezek csak feltételezések, nem akarok senkit megbántani) megcáfolta az őt körülvevő misztikumokat, amiket emberek szőttek köré. Mivel én nem hiszek Istenben így ez még így is földhöz ragadtabb, mint amit gondolnak róla a való életben. Tetszett, hogy lecsupaszította Jézus karakterét ezzel. De meg tudlak érteni. Először nekem is fura volt, de ahova ki lett futtatva az tetszett.
10/10
Végig lekötött úgy,hogy egy szobában játszódott,ez ritka. Egyik kedvencem.
Szeretem a maga minimalista kivitelezésével, hogy az ember fantáziájára bízza a látványt - más scifinél ez nem működne, itt gond nélkül. Mert hát, valahol ez is scifi, valahol kamaradráma. Érdekes, nehezen behatárolható műfaja van. Eleve szeretem ezeket a beszélgetős filmeket, néha jó ilyet is nézni/látni. Attól, hogy nem látványos, nincsenek akciók benne, mégis képes feszültséget és konfliktust teremteni a képernyőre. Mintha színházi darabot nézne az ember.
Sok múlik a színészeken is, bár itt vannak gyengébb és erősebb pillanatai az összes karakternek, összességében kiegyensúlyozottan játszik mindenki. Ha 10 pontot nem is, 9-et bármikor odaadok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!