Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Romániában miért nem szinkroni...

Romániában miért nem szinkronizálják a románok a filmeket?

Figyelt kérdés
Hogy nem jut eszükbe szinkronizálni? Sokkal jobb lenne ha szinkronszínészekkel dolgoznának mint a magyarok és ha nézel egy filmet nem kéne olvassad mit ír ki románul mert nem érted az eredeti nyelven hanem mondanák románul. Hogy nem tanulnak a magyaroktól és szinkronizálják a filmjeiket.

2021. júl. 5. 14:55
 1/3 anonim ***** válasza:
81%
Mert sokba kerül és ott tudnak annyira angolul, hogy ne kelljen nekik, akik meg nem, azoknak ott a felirat, ami modern környezetben ki is kapcsolható (külön felirat streamen jön, nem a képre van égetve). Magyarországon is ez a jövő, ha a Netflix előre tör, bár egyelőre nem szorongatta meg a tévét annyira, hogy tömegesen lemondják. Én is inkább tévézek még, csúsztatott élőben, így akkor kezdődik amikor akarom és át tudom tekerni a reklámokat.
2021. júl. 5. 15:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sok országban nem szinkronizálnak filmeket, legalábbis nem ennyit, mint Magyarországon. Jóval olcsóbb feliratot készíteni valamihez, mint szinkronszínészeket keresni. De amúgy megszokás kérdése az egész. Mi, magyarok többnyire a szinkronhoz vagyunk szokva. Sok nyugat-európai ország lakói a felirathoz, így nem is nagyon hiányzik nekik a szinkron (tudom, hogy Románia nem ott van). Illetve angolul is jóval többen beszélnek tőlünk nyugatra, ezért angol nyelvű filmek/sorozatok esetében lehet, hogy még a felirat sem feltétlen szükséges számukra. A romániai helyzettel nem vagyok képben, de ott is lehetnek hasonló, főként anyagi okai ennek.

Én személy szerint általában jobban szeretem a feliratot (bár ha lehet, akkor angol feliratot választok), mert szeretem az eredeti hangokat hallani, de ez teljesen szubjektív.

2021. júl. 5. 15:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert ott is így alakult ki, meg egyébként rengeteg másik országban is. A szinkronizálás egy sokkal drágább és hosszadalmasabb feladat, mint a feliratozás.
2021. júl. 5. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!