Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A 90-es évek Magyarországon...

A 90-es évek Magyarországon miért volt annyira népszerű a "DALLAS" című sorozat? Mi volt annyira vonzó benne?

Figyelt kérdés
Meg úgy világszerte? (állítólag a törököknél beszüntettek egy parlamenti ülést, vagy mit, hogy le ne csússzanak az aznapi részről...)

2021. jún. 28. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Lehetséges, hogy csak annyi, hogy a 90-es években volt 2 tévécsatorna, és ennyi. Egyrészt nem volt más választásod, másrészt egy másik kultúrába, életmódba betekintés érdekes volt, a drámai sztorik meg izgalmasak.
2021. jún. 28. 20:56
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
Az ilyen szappanoperák általában legalább rövid távon sikeresek. Ezt követték a dél-amerikai szappanoperák, aztán elkezdték gyártani a hazait, aztán most talán a törökökre mennek rá(?).
2021. jún. 28. 21:39
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Jockey
2021. jún. 28. 21:56
 4/12 anonim ***** válasza:
66%
Mert kvázi nem volt más
2021. jún. 28. 22:07
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Most kezdődik a Dallas, itt van már Jockey iiis.
2021. jún. 28. 22:55
 6/12 anonim ***** válasza:
93%

Na ne hülyéskedjetek már, hogy nem volt más műsor! Közel se annyi, mint manapság, de volt kb. 20 csatorna (legalábbis ennyi rémlik kb. '93-tól)!

Míg más nemzetek sorozatai csak 2-3 jellemvonást vonultattak fel, főleg külön-külön, az amcsik már akkor is nagyon értettek hozzá,

hogy hogyan kell egy sorozatba egyszerre több dolgot is belecsempészni: romantika, humor, dráma, botrány, akció - ezek mind megvoltak a Dallas-ban, és mindegyik rész olyan izgalmas jelenettel zárult, hogy a nézők már alig várták a következőt, hogy mi sül ki ebből! Ráadásul ami még talán szintén különlegessé tette, hogy 357 rész készült belőle, szerintem a Barátok közt előtt még a világon nem készült ennél hosszabb sorozat!

2021. jún. 28. 23:13
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Amikor összeházasodtunk a nejemmel, pár hónap mólva indult a TV2 és az RTL Klub. Ez 1997-ben volt. Addig nekünk csak 2 magyar és 2 szlovák (amiből egy kukkot sem értettünk) műsorunk volt. Új TV-t vettünk és cseréltetnem kellett a processzorát, mert nem volt sztereó a magyar adás, csak a szlovák. Azoknak volt több, akik már akkor is parabola antennával rendelkeztek.
2021. jún. 29. 08:43
 8/12 SasukeMilo ***** válasza:
100%
Látszik, hogy - tisztelet a kivételnek - nem láttatok egy fia részt se a sorozatból, akkor viszont nem kellene kommentelgetni hülyeségeket :D a 6-os kommentelőnek 100%-ig igaza van: ez egy kultsorozat volt, a belőle készült Knots Landing (ami a legidősebb Ewing testvérről szólt, aki elköltözött Dallas-ból) ugyancsak 300 epizód fölött hozott, már ez önmagában zseniális! Ráadásul a szereplők mind A-listás színészeknek számítottak akkoriban, ráadásul ez volt talán az első amcsi-féle szappanopera, ami ennyire bevált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a 2010-es években felélesztették a sorozatot és több régi karaktert is visszahoztak (a Jockey-t játszó Larry Hagman is a haláláig szerepelt benne) és itt már a régi főszereplők gyerekein, tehát az újabb generáción volt a hangsúly. Szóval lehet ebbe belemagyarázni mindent, de a sikert nem lehet tőle elvitatni, én már kisgyerekként imádtam, mikor a szülőkkel/nagyszülőkkel leültünk nézni, mert akkoriban itthon 1 tv-készülék is menőnek számított kb. (és mielőtt azt gondolnátok, öreg vagyok, közlöm: még mindig "csak" a 30-as éveim első felét taposom :P)
2021. jún. 30. 07:53
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Utananeztem, az Odaat c. sorozatnak 327 resze volt 15 evadon keresztul. Az mar megkozelliti a Dallas epizodainak szamat.

Anno mi is azert neztuk, mert nem volt valsztas. Az egesz csalad azt nezte,1 tv volt a lakasban. Ezt ma mar nem nagyon lehet megtenni,mert ha la is ul a család, min. 2 tag ugyis telefont nyomkod.

2021. júl. 1. 02:24
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#6-os vagyok. Felhozva a dolgot a #8-as után, hozzátenném, én se vagyok öreg, 34 éves leszek az idén, tehát egészen kisgyerek voltam még, amikor anno néztük esténként, de azért jónéhány dologra emlékszem, nagyon jó a memóriám! Persze nem a legelejétől láttam, jónéhány rész lement akkor már, de így is egy örökkévalóságnak tűnt, mire befejezték, persze jó értelemben, örülök hogy ilyen hosszú volt, mert tényleg szuper volt!

Az újabb Dallas sorozatból (2012-ben indult) csak 3-4 részt láttam, nem értem rá, és bár nem annyira, mint az eredeti, de az is sikeres lett, és csupán az ikonikus Jockey-t alakító Larry Hagman halála miatt fejezték be mindössze 40 rész után!

2021. júl. 1. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!