Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ajánlanátok igazán jó romantik...

Ajánlanátok igazán jó romantikus J-dramát?

Figyelt kérdés
Annyi kikötésem lenne, hogy tényleg legyen minőségi, és ne legyen teletolva perverz poénokkal, amiktől a falnak megyek.

2021. jún. 27. 23:27
1 2
 11/16 SasukeMilo ***** válasza:
100%
Sajnos én csak a Detective Conan élőszereplős változatát ismerem a japán doramák közül, viszont köszönöm a kérdező nevében is a válaszokat, majd ezekből fogok szemezgetni :) Egyébként a kérdezőnek és mindenki másnak: ha jöhetnek dél-koreaiak, azokból tudok viszont jó párat!
2021. jún. 30. 00:08
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, jöhetnek dél koreaiak is. :D Azért írtam J-dramát, mert Japánban nagyon otthon vagyok (Koreával az ismeretségem leragad ott, hogy láttam az Oldboyt, meg az Élősködőket). De igen, köszönettel veszem! :)
2021. jún. 30. 12:20
 13/16 SasukeMilo ***** válasza:

Nos, rendben van, rajtam ne múljék :D Tulajdonképpen az összesben van romantika, amit eddig láttam, úgyhogy most felsorolnám mindet egy kis leírással egyetemben, aztán Te majd döntesz, melyik tetszik :)

Kezdem akkor azzal a kettővel, amiknek más férfi főszereplője van, mivel az összes többinek ugyanaz lesz, szóval:

- You're Beautiful: igazából ez a "leglightosabb" az összes közül kb. minden téren, szóval romantika, dráma, poénok ebben fordulnak elő érzésem szerint legkevesebbszer... cserébe viszont nagyon erős a szereplőgárdája, mármint a női főhős is, a három férfi főhős is elég híres odaát. A sztorinál annyi a lényeg, hogy egy fiúbandába új tag érkezne, csakhogy valami történik vele és ezért az ikertesójának kell beugrania helyette, aki viszont lány és egyébként novícia egy kolostorban! Szóval kénytelen fiúként öltözni, beszélni, viselkedni és persze a három másik zenekartagnak idővel összeáll a kép. Ez igazából kicsit ilyen "fordított hárem" ebből a szempontból, mivel itt a srácok hajtanak majd erre a kiscsajra, nem biztos, hogy bejön Neked az ilyesmi, azért szólok előre.

- Secret Garden: nos, ez röviden egy üzletemberről és egy kaszkadőrnőről szól, akik egy véletlen során találkoznak és onnantól összefonódik a sorsuk, méghozzá szó szerint (ugyanis ebben van egy természetfeletti/mágikus szál, ami a bonyodalmat okozza, de azt semmiképp sem spoilerezném el, mert nálam is nagy meglepit okozott, ez a tipikus "látni kell" szitu)

Na és akkor innentől jöjjenek ugyanannak a színésznek a sorozatai - és ő egyébként a kedvenc színészem Dél-Koreából: Lee Min-Ho (ja és ő roppant karizmatikus személyiség, ami átjön az alakításaiban is... azért írom, mert ugye kérted, hogy legyen egy jó férfi főhős, hát ő mindenben az :D)

- Personal Taste: ebben egy ifjú építészt alakít, aki csakhogy bejusson egy fontos építészeti remekműbe, kénytelen melegnek hazudni magát és így tud összeköltözni a hely tulajának lányával, aki így megbízik benne (mivel őt pont előtte verte át a volt fiúja és ezért bizalmatlan a férfiakkal szemben). Aztán mivel így főhősünkben meg tud bízni, lassacskán ugyebár elkezd nem épp baráti érzelmeket táplálni felé, viszont a srác hazugsága nem sokáig marad rejtve...

- City Hunter: talán a kedvenc sorozatom az összes Min-Ho meg úgy össz-vissz K-dorama közül :D egy komolyabb, kicsit sötétebb tónusú sorozatról van szó, ahogy főhősünk a kiképzését követően amolyan álarcos igazságosztónak áll (innen ugyebár a címbeli városi vadász) és az apjával történt szörnyűségért bosszút tervez állni pár politikai nagykutyán. Itt jön képbe főhősnőnk, aki pedig az állami hivatalnál testőr, így nem egyszer valamelyik ellenségét védi a srácnak és így idővel szembekerülnek... azonban "civilben" egy elég érdekes, se veled/se nélküled kapcsolat alakul ki közöttük.

- Faith: na ez egy történelmi jellegű sorozat némi fantasy elemmel megtűzdelve. Itt Min-Ho egy ténylegesen élt tábornokot alakít, aki - hogy gyógyítót találjon urának, tehát a császárnak újdonsült hitvese számára - átlép egy időkapun és tulajdonképpen a jelenkorból hoz át egy doktornőt (nyilván majd köztük indul el a szerelmi szál, miközben a nő kénytelen beilleszkedni ebbe a mágikus, középkori világba).

- The Heirs: na itt Min-Ho az elsőként említett sorozatnak a főhősnőjével játszik együtt (tehát az ott fiúnak magát kiadó kis apáca alakítójával, egyébként Park Shin-Hye a színésznő neve és nagyon népszerű ő is a hazájukban). Ő gazdag család sarja, míg a lány egy takarítónő lánya - aki a fiúék rezidenciájában takarít és oda is költözik a lánnyal a "cselédszállóra", így tulajdonképp egy fedél alatt élne. Ráadásul a lány ösztöndíjjal felvételt nyer a város jó hírű magánsulijába, ahová csak sznob, pénzes tinik járnak, így értelemszerűen férfi főhősünk is. Aztán szép lassan összebarátkoznak és leomlani látszanak köztük a társadalmi különbségek - pláne, hogy a fiú bevédte pl. az iskolában is, mert nyilván anyagi helyzete miatt piszkálták szegényt.

- Legend of the Blue Sea: ez szintén eléggé vegyes felhozatal, ugyanis két szálon is fut a szál (általában a részek elején + néha a végén megjelenik egy történelmi vonal a múltban, ahol már szintén létezett egy "változata" Min-Honak és a főhősnőnek egyaránt, aki már ott is sellő volt, míg a srác egy magisztrátus fia és egy kisebb városnak (vagy falunak) a vezetője. Először ott találkoztak, majd a lány megjelenik a másik szálon a modern korban is, csak amnéziája van és egy varázslat hatására képes két lábon közlekedni, szóval nem sejtik az emberek, milyen lénnyel is van dolguk. Min-Ho jelenkori énje - feltehetően a reinkarnációja a múltbélinek, csak még nem értem a végére, így csak tippelni tudok - egy ilyen átverős-simlis bandának a vezetője, ő maga rendkívül eszes és trükkös fiatalember. Először csak megsajnálja az elhagyatott teremtést és hazaviszi, aztán persze ahogy az lenni szokott, meg is tartaná... :)

Nos ennyi láttam eddig koreai sorikból szerintem, majd még egy Min-Ho fémjelezte doramát akarok elkezdeni, ez tavaly jött ki a Netflix-re és dióhéjban annyi a sztori, hogy létezik két párhuzamos világ, ő az egyikben - ami ilyen középkorszerű - császár, míg a másik - modernkori - világban él egy nyomozónő és majd ők fognak találni + a két világ sorsát meghatározó főszálon haladni egymást segítve, ezt olvastam.

Remélem, tudtam segíteni és kedvet kaptál valamelyik elkezdéséhez, a kisregényért pedig elnézést tőled és mindenki mástól, csak ha egyszer megszalad a kezem xD

2021. jún. 30. 13:03
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! :)

A City Hunterből láttam az animét, a kínai feldolgozást, és a franciába is bele-belenéztem, és egyik sem jött be annyira. :D Erről a koreairől nem tudtam, de lehet, hogy megnézem. Mindenesetre köszönöm! :)

2021. jún. 30. 13:08
 15/16 anonim ***** válasza:

Akkor ajánlok koreait is:

The Greatest Love

You Are Beautiful

Successfull Story of a Bright Girl (ez volt életem első k-doramája)

Taste Sweet Love

Andante

Attic Cat

Wonderful Life

Kínai:

Ice Fantasy (a folytatását nem ajánlom)

Dance of the Phoenix

Dance of the Sky Empire

Love O2O

An Oriental Odyssey

The Eternal Love

Perfect and Casual

Prince of Lan Ling

Ever Night

Siege in Fog

The Great Ruler

Chinese Paladin

I Love My President Though He's A Psycho

Princess Returning Pearl

Taiwani:

Devil Beside You

Moon River

It Started with a Kiss

Mars

Bull Fighting

Back to 1989

Smiling Pasta

Corner with Love

Why Why Love

My MVP Valentine

The Rose

Hi My Sweetheart

Hot Shot

Alice in Wonder City

Prince Turns to Frog

Thai:

Kiss Me

U Prince Series

Ugly Duckling Series

Puppy Love Series

Angel Beside Me

2021. jún. 30. 13:12
 16/16 A kérdező kommentje:
Neked is köszi! :)
2021. jún. 30. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!