Véleményetek a Joker filmről amiben Joaquin Phoenix játszik?
Én erre inkább azt mondanám, hogy ez egy vélemény. Én más véleményen vagyok.
Tarantino szerintem egy zseni, őt is kritizálják, hogy csak összelopkodja a filmjeit. De kérdem én, hány rendező tudna ilyen jó filmeket "lopkodni"?
Megvan a sajátos stílusa, jó humor stb. Szerintem az, hogy egy film hajaz egy másikra vagy másik kettőre az alapból nem baj, ha hozzá tud adni és jó is összességében a végeredmény. Nálam Tarantinonál maximálisan megvan ez és a Jokernél is.
Már egy másik köntösbe bújtatott hasonló sztori is lehet jó. Részben egyetértek veled, de én nem érzem Taxisofőr 2-nek.
Na, végre egy dolog amiben egyetértünk: Tarantino.
Tarantinot én is zseninek tartom (mellesleg az egyik legfontosabb rendező az életemben, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy cinephile lettem, szóval lehet, hogy van bennem némi elfogultság vele kapcsolatban), többek között azért is, mert nála a lopás inkább posztmodern intertextualitás, a kölcsönzött elemek, származzanak azok amerikai exploitation filmekből, francia újhullámos krimikből vagy japán chambarákból, mind szervesen beépülnek a filmjei szövetébe, és végső soron egyedi, csak a saját egyéni stílusára jellemző művet hoz létre belőlük, pl. a Kill Bill pont mindhárom általam említett filmtípusból sokat átemel, viszont az embernek mégsem támad az az érzése, hogy ezt pl. Truffaut vagy Kihachi Okamoto rendezte volna, kizárólag Tarantino jut az eszünkbe. Ebben különbözik Phillipstől, aki - legalábbis számomra úgy tűnik - kizárólag Scorsese filmjeihez nyúlt vissza inspiráció terén, bármiféle önállóságra törekvés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!