Miért szeretik az emberek annyira a Harry Pottert?
Elvégre nagyon sok filmes hibát és történeti hibát tartalmaz.
Mint pl.: a csésze a tálcán van aztán az asztalon;
időutazás, szemüveg.
#10 az én iskolámban szinte minden nap meg említik, hogy mennyire jó és ez már elég idegesítő, úgy hogy bocs felmerek tenni egy ilyen kérdést, hogy megtudjam mindenki ennyire szereti.
#12 mert ép csak az ő neve jutott eszembe.
Figyelj, mivel iskolás vagy, így ez egy gyerekeknek való film, tehát gyerekek, fiatalok nézik.
Ha nézik, beszélnek róla.
De nem mindenki szereti, bár én igen, de iskolás sem vagyok már egy ideje. :)
Amúgy elkezded nézni, bár ahogy olvasom már láttad valószínűleg, így magad is eldöntheted, hogy neked tetszik-e és ha igen miért. Vagy neked személy szerint nem tetszik. Te döntesz. :)
Azt meg, hogy másoknak az iskoládban miért tetszik? Menj oda és kérdezd meg. Szerintem vagy 60 különféle választ kaphatsz.
-érdekes a világ amiben játszódik (mai kor, de mágiával)
-a tartalmi mondanivalója pozitív
-lehet azonosulni a szereplőkkel (mindenki találhat magának szimpatikusat)
-vannak benne érdekes állatok :)
-néhol vicces
-van ahol megsirat
-kikapcsolja az agyat a mindennapok stresszéből
-attól függően hány éves vagy néhány szereplő cuki, aranyos, arrogáns, lüke stb.
-érdekes látni, hogy lehet más tanítási rend is.
-szép a kastély,
-láthatsz kísérteteket
-érdekes elgondolás a mozgó,beszélő festmény
Sokféle ember van sokféle ízléssel. Akinek teszik, mindenkinek talán másért. :)
Mert aki ismeri a töerénelmet az tudja, hogy a halalfalók a nácik, Voldemort meg Hitler, Sztálin, Hirohitó, Oszama és most már Putyin is lehet, szóval a mindenkori diktátorokat testesíti meg.
Az aurorok/Főnix Rendje pedig az angolszász szövetségesek, Harryék pedig az akkori hős vezetőket szimbolizálják (Dumbledore=FDR, Harry=Truman) és a szeretetben alapuló liberalizmust is bemutatja (Dobby és a többi házimanó, koboldok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!