A Netflixes sorozatfelirat hogy lehet ilyen botrányosan rossz?
Figyelt kérdés
Konkrétan a Money Heist-ra gondolok. Én értem angolul, de a családom miatt felirattal néztük. Elhűltem, mikor láttam, hogy a feliraton megjelenő szövegnek sokszor köze nincs ahhoz, amit mondanak. Nem költői szabadságról beszélek, hanem olyan tényszerű dolgokat fordítanak rosszul, amik teljesen más jelentést adnak a cselekménynek. Pl. volt olyan, hogy a "meghal" helyett "öl"-t fordítottak. Valami olyasmi volt, hogy egy felsorolás volt, aminek az volt a vége, hogy "if he ..., he dies" többször egymás után. Magyar felirat: "ha ő ..., akkor öl". Ennyire hogy lehetnek inkompetensek a feliratgyártók? Ezt egy B2-es nyelvvizsgás is pontosabban tudná lefordítani. És ezt nézi mindenki, aki Mo.-n előfizet Netflixre. Hogy lehet ez?2021. máj. 27. 14:16
11/16 anonim válasza:
Ilyen félrefordítások minden nyelvben vannak, sőt igazából nem is feltétlenül kell fordítani, hogy valaki félre értse. Gondolj csak a May the force be with you-ra, tömegek várták, hogy mi fog történni május 4-én, azt nem lett semmi.
Vagy itt van ez [link]
Azt hiszem ezt a témát kiveséztük.
Láttad az új előzetest? Mit gondolsz róla?
12/16 anonim válasza:
Kérdező, akartam értelmesen válaszolni, de
1. Már megtették előttem.
2. Te valami fogyatékos lehetsz, mert láthatóan csak hőzöngeni tudsz, ahelyett, hogy elolvasnád és értelmeznéd a jó válaszokat, amiket kaptál.
13/16 A kérdező kommentje:
Szívesen értelmezném, ha kaptam volna ilyet.
2021. máj. 28. 22:52
14/16 anonim válasza:
Miért hagytátok abba?
Nagyon élveztem olvasni a "beszélgetést".
15/16 A kérdező kommentje:
Mit folytassunk rajta? Nem tudom fejből, hogy hol van a félrefordítás, amire utaltam, ahhoz meg, hogy azokat a kis apró félrefordításokat megtaláljam, végig kéne néznem újra a sorozatot, amire most nem fogom rászánni az időt.
2021. jún. 7. 21:44
16/16 anonim válasza:
Az angol felirat is ugyanolyan nyomorék, én úgy nezem, és most ez hülye példa, de pl a “fuck” helyett, amit mondtak, “shit” et írtak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!