Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A star trek részek nagyon...

A star trek részek nagyon összefüggenek?

Figyelt kérdés

Szóval ha mondjuk nem akarom megnézbi a régieket hnam nondjuk csak a 2010 utániakat akkor érteni fogom?

Vagy ha csak az Into the Darkness-t nézem meg először azt érteni fogom ha edig egy star trek filmet sem láttam?

2021. máj. 24. 22:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Némileg összefüggnek (elsősorban a Kirk-éra filmjeivel és sorozatával), de az addigi részek (és sorozatok) nélkül is érthető. Pont azért, hogy ne csak a hardcore rajongók számára legyen értelmezhető. Szóval ha tudod, hogy ki Kirk, Spock, és hogy mik azok a vulkániak, az már bőven elég előismeret. ;) De ha nem, akkor is rá fogsz jönni a film nézése közben. Azonnali piaci bukás lett volna egy olyan filmmel előrukkolni, aminek megértéséhez ismerni kell egy 30 évvel azelőtti sorozatot.
2021. máj. 25. 00:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Én a 2009-es filmmel kezdtem, nem volt hiányérzetem (ez az Into Darkness előtti), egész jól bevezet a világba
2021. máj. 25. 01:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyrészt a Star Trek mozifilmek mindig is egy nyitást jelentettek az átlag mozinézők felé, ezért mindig mindent úgy kellett megcsinálni, hogy azok számára is érthető legyen, akik addig nem követték a sorozatot. (Meg ahogy minden más film is felépíti, bemutatja a karaktereket, azok kapcsolatát és a cselekmény körülményeit.)

A Reboot Star Trek filmek ráadásul pláne közönségfilmnek készültek és méginkább leegyszerűsítve, bevezetni próbálnak a történetbe. Ami ráadásul eredendően szakít is a legtöbb addigi Star Trek történet szállal. A legtöbb dolgot még alapjaiban is felrúgták. Szóval jobban is jársz, ha nem ismered az előzményeket, mert akkor legalább nem zavarnak az orbitális eltérések és sztori megváltoztatások.

(Részben egy jogvita miatt, mert egyes dolgok jogai másik cégnél voltak, mint a többi, ezért meghatározott százalékban el kellett térniük dolgoktól. Részben pedig üzleti megfontolásból, mert ha meghatározott százalékban eltérnek a dolgok, akkor el lehet adni új játékokat, merchandise-t és nem a régieket fogják venni helyette.)

Egyébként még a Star Trek tévé sorozatokra is igaz, hogy a legtöbb epizód általában teljesen élvezhető az előzmények és a világ ismerete nélkül. Kellő mértékben önmagyarázó, mint minden szappanopera is. Elég hamar be lehet kapcsolódni, hogy felfogd, ki kivel van és mi a cselekmény. Nyilván, ha jobban ismered a világot és az előzményeket, akkor könnyebben megy és jobban élvezed. Én egy csomó Star Treket tévében láttam, akkor néztem, amikor épp szembejött, így szinte egyik sorozatot sem az elején kezdtem és sorban néztem, hanem leginkább össze-vissza láttam részeket belőle.

Az egyre újabb sorozatokban egyre több összefüggés és főbb szálak jelennek meg a részek között, de ezek is mind élvezhetők fügetlenül is. A legújabb sorozatok már sokkal jobban összefüggnek, tulajdonképpen egy egész évad alatt mesélnek egy történetet, mintha egyetlen film lenne az évad több tévés epizódra felszabdalva. De az előző részek lényegibb történéseit itt is összefoglalják a részek elején egy összefoglalóban, úgyhogy még itt sem annyira hiányzik, ha nem látod az összes részt.

2021. aug. 7. 03:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!