Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Star warsos kérdés. Palpatin...

Star warsos kérdés. Palpatin mennyire erős sith? Többi lent⬇️

Figyelt kérdés

Szóval gondoljunk bele sokan lebecsülik palpit hogy jaaaj sokkal erősebb sithek is voltak tőle igen voltak DE.

Miket tett ami miatt az eggyik leghatalmasabb sith:

- szenátori/kancellári pályafutása alatt ami kb 20 év elhitette hogy ő egy öregedő kedves ember.

-úgy irányított egy háborút ahogy ő akarta.

-Kiírtatta a jedik nagy részét egyetlen nap alatt.

-létrehozta a galaxis történetének legnagyobb hadseregét

-a galaxis leghatalmasabb sith-ét a kiválasztottat aki legyőzött két istent tanította.

-legyőzte a halált

-olyan IQ-ja volt amivel nagyon kevesek rendelkezdtek

Szóval ezek fényében mennyire hatalmas sith?

2021. máj. 18. 19:51
A kérdező szavazást indított:
Erős volt
Átlagos
Gyenge
20 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Mikor Mace Vindu legyőzte,nem tűnt erősnek.
2021. máj. 18. 20:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Még mindig vitakozhatunk azon hogy hagyta e magát. Már nem azért de a harc elején mintha úgy láttam volna hogy megölt 3 jedi mestert fél perc alatt.
2021. máj. 18. 20:31
 3/9 anonim ***** válasza:
35%
Akik nem védekeztek valami jól és a film hiányossága miatt, egyszerűen írták ki őket úgyhogy gyorsan lecsapja őket. Ettől függetlenül erős volt azért. Az igazán erős sithek inkább legendákban voltak. Vagy ha az Old Republicot nézzük.
2021. máj. 19. 15:13
 4/9 anonim ***** válasza:

A Legendákban szereplő klón Palpatine a visszatérése után minden idők legerősebb Sith-je

- Egy egész 20 billió fős bolygót fertőzött meg, a lakosainak elszívta a tudatukat, annyira megfertőződött a bolygó Palpatinetól, ahogy az egész bolygón érződött az aurája

- Olyan erő-viharokat, féreglyukakat hozott létre a térben, amelyek teljes flottákat tüntettek el pillanatok alatt

-Szinte halhatatlan volt, hiszen a tudatát át tudta vinni különböző klóntestekbe

-Elképesztően jártas volt a Sith alkímiában

Amiket te felsoroltál azok is jogosak, de a nagy részük nem magára az erejére bizonyíték. Pl ok hogy kiírtatta a jedik nagy részét, de nem saját kezűleg, ergo ez a rafináltságára bizonyíték, nem az erejére.

Mást jelent a legerősebb meg a leghatalmasabb.

Ezekhez a teljesítményekhez képest egyik legendákbeli Sith sem ér fel.

Nihilusról azt mondta Meetra Surik, aki végül megölte őt, hogy jóval gyengébb, mint Revan. (Persze akkor már Nihilus le volt gyengülve)

De Revannak meg semmi esélye nem volt Vitiate ellen, még úgy se, hogy Meetrával ketten voltak ellene.

Nagyon nehéz ez a kérdés, mert sok az ellentmondás bizonyos karakterek között.

A kánon Sidiousról fogalmam sincs milyen erős, a Disney-féle Palpatine-klón egyszerűen annyira ellentmondásos hogy értelmezhetetlen még önmagában is, szóval más idővonalban szereplő sithekkel összehasonlítani konkrétan lehetetlen.

Fogalmam sincs mekkora a valós ereje (egy flottát leszedett elég simán, utána meg az "egyesült jedik legyőzik", nem tudom pontosan, mit jelent az ,,én vagyok minden sith" duma, vajon szó szerint értette-e, vagy csak képletesen, stb).

2021. máj. 19. 15:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Az én vagyok az összes sith arra úgyemlékszem a harc előtt kitért már reynek úgyemlékszem mondta is hogy sujts le rám és az összes eddig élt sith benned él majd vagy valami ilyesmi vagyis gondolom az összes eddig éot sith tudása
2021. máj. 19. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Windu sosem győzte le,Sidius csak hagyta magát,mert így tudta Anakint maga mellé állítani. Mert mikor Anakin belépett,csak annyit látott,hogy egy Jedi meg akar ölni egy fegyvertelent. Egy Jedi,akinek példát kellett volna mutatnia,egy azok közül,akik őt mindig bírálták,hogy hogyan kellene viselkedni. Ez jócskán segített abban,hogy Anakin bizalma megrendüljön és hiteltelennek tartsa őket.

Szóval ez nemhogy győzelem nem volt,hanem inkább a legnagyobb vereség.

2021. máj. 22. 14:24
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

6, Amikor Lucast megkérdezték erről, ő annyit mondott, hogy Windu megnyerte a párbajt. Ennyi.

Ha jól tudom (mert nem olvastam), a Sithek bosszúja regényváltozatában meg elég erősen arra utalnak, hogy Sidious hagyta magát.

Viszont az, hogy hagyta-e magát vagy sem, egyértelműen hivatalosan SOHA nem lett kimondva.

Szóval kérlek te se jelentsd ezt ki mint valami tényt, mert nem az.

2021. máj. 22. 14:43
 8/9 A kérdező kommentje:

De kérek mindenkit hogy ne ahhoz tartsuk magunkat amit Lucas mondott rajta már jóval túlnőtt ha mittudom Lucas azt mondta volna hogy márpedig sidius nem ölte meg savage-t akkor nem kell elhinni feltétlenül mert nem ő hanem Filoni írta meg. Szóval az univerzum ismerete és az abban uralkodó törvények alapján itéljünk ne a hivatalos dolgok által.

valaki leírta hogy "jaj ki akarták írni a másik 3 jedit mert nem amúgy sem kaptak sok szerpet." igen szinte semmi szerep nem jutot és ugye hogy nme tudtunk meg semmit egy 7 évados sorozatból? Igen a TCW későbbi de akkor is 3 olyan jedi ment Winduval akik a legerősebbek közé tartoztak.

És tényleg Windu rúgásáig ő dominált aztán taktikát váltott mert érzte Anakin közeledését.

Aztán Yodával is harcolt aki jóval erősebb mint Windu és ő is elbukott bizonyos szemszögből legalább is az ő szemébe ez bukás volt.

Meg azért a birodalom idelyén szépen sakkba tudta tartani 26 évig Anakin/Vadert aki nefelejtsük el hogy a kiválasztott és két istent is leterített de még ő se tudta kijátszani Palpit aztán jött ugye Luke.

Aztán elrejtette magát a jedik elől legalább is a valódi kilétét a klónháborúk idejéig nem is gyanakodtak benne aztán persze valamit már sejtettek főleg Obi Wan akinek Dooku elmondta az igazságot.

2021. máj. 22. 16:04
 9/9 anonim ***** válasza:

,,De kérek mindenkit hogy ne ahhoz tartsuk magunkat amit Lucas mondott rajta már jóval túlnőtt ha mittudom Lucas azt mondta volna hogy márpedig sidius nem ölte meg savage-t akkor nem kell elhinni feltétlenül mert nem ő hanem Filoni írta meg. Szóval az univerzum ismerete és az abban uralkodó törvények alapján itéljünk ne a hivatalos dolgok által."

Igen, csak a Sithek Bosszúja, amiben ez a párbaj szerepel, Lucas filmje :D Ő írta és rendezte.

Szerintem ebben az esetben hiteles rá hagyatkozni, csak tudja hogy mit hogy gondolt, ha már ő írta a filmet..

,,És tényleg Windu rúgásáig ő dominált aztán taktikát váltott mert érzte Anakin közeledését."

De ezt honnan veszed? :'DD Hol van ez így egyértelműen kimondva?

Meg mi az hogy akkor váltott taktikát miután Windu lerúgta?

Miután Windu lerúgta, nem volt nála a fénykardja konkrétan, teljesen magatehetetlen volt, Windu ha nem lett volna teljesen hülye (meg nem így lett volna megírva a film), simán lemészárolja.

Ez a párbaj egyszerűen borzalmasan lett megírva, ennyi. Már az is önmagában hatalmas baromság, hogy Sidious 3 ilyen hatalmas jedit 2 másodperc alatt lemészárolt úgy, hogy azok védekezni is elfelejtettek valahogy, miközben tudják, hogy egy sith nagyúrhoz mennek.

Én még csak azt sem jelentem ki így tényként, hogy Windu legyőzte Palpatinet, mert nem vagyok benne biztos. De nekem legalább van mellette valamilyen érvem :DD Ti meg csak így kijelentitek, hogy ,,Palpatine hagyta magát, mert csak".

Bizonyítsátok be.

2021. máj. 22. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!