Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért olyan jó mindenki...

Miért olyan jó mindenki szerint a Leon a profi c. film?

Figyelt kérdés
Mert sztem túl van értékelve, nehogy már egy szinten legyen a Star Wars IV-V részekkel, a Vissza a jövőbe 1 vagy Terminátor 2 című remekművekkel. (IMDb pontok). Csak a hangulat és a színészek miatt még nem lesz tökéletes egy film. Mondom ezt úgy hogy amúgy Natalie Portman a kedvencem. De vicc ez a film hogy a kislány egy sniperrel célozgat, ő is kicsit pszichopata szegény... Elég nyomasztó is, lehet az a gond hogy csak 16 vagyok és mélyebben nem értem meg? Amúgy 8 pontot adtam rá 10-ből, ami alapból nem számít rossznak de többet vártam tőle ha már IMDb-n 8.5 pontos átlaga van. Ne jöjjön senki azzal a dumával hogy “90-es évek feelingje van benne” mivel 2005-ben születtem.

2021. máj. 8. 01:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Ne jöjjön senki azzal a dumával hogy “90-es évek feelingje van benne” mivel 2005-ben születtem."

Ezt nem értem. Attól még, hogy Te ezt a részét nem tudod értékelni, igenis benne van. Lehet, hogy rád nincs hatással, de jelen van. "Miért olyan jó?" - lehet, hogy szerinted nem, mert rád nincs hatással, de attól még másokra lehet. Nem a korod fogja meghatározni, hogy egy film mennyire jó.

2021. máj. 9. 19:41
 12/26 A kérdező kommentje:
A ‘90-es évek is azért más volt Amerikában, Franciaországban és itthon. Amúgy a film “feladata” az lenne hogy beleszeressek egy bérgyilkosba vagy a lövöldözős kislányba? Az a baj hogy nagy durranást vártam a filmtől, de helyette egy “átlagos jó” film lett.
2021. máj. 10. 15:06
 13/26 anonim ***** válasza:
68%
Senki nem mondta, hogy szeress bele. A Keresztapát felhoztad pozitív példának, beleszerettél a maffia életbe? Vagy a Bárányok hallgatnak után beleszerettél a pszichopata gyilkosba? Nem ez a célja a filmnek, saját magadnak mondasz ellent. Nem kell szeresd, senki sem kérte, de ettől még nem átlagos film, csak neked nem jött be, ennyi.
2021. máj. 10. 17:52
 14/26 A kérdező kommentje:
Jó de itt írta valaki hogy mennyire azonosulni tud a szereplőkkel. A Keresztapa egy jellemzés a maffiavilágról, a Bárányok hallgatnak bemutatja a pszichopata gyilkos lelkét, nem a karakterek megkedvelése a cél. A Léon-nál viszont sokan ezt hozzák fel, ami nekem fura. Amúgy Jean Reno-nak jobb filmjei sztem a Jöttünk, láttunk, visszamennénk, a Pofa be!, de még a Godzilla sem sokkal rosszabb, ami kicsit szomorú.
2021. máj. 10. 19:21
 15/26 anonim ***** válasza:

De ezt megint csak TE állítod, hogy azok a filmek jobbak.

És igen, ha így nézzük én is tudtam azonosulni Jean Reno karakterével. Abban a világban, amiben ő él (mint pl a Tolvajok városában is megkedveli az ember a szereplőket) egy érdekes figura, olyan érzést kelt, mintha egy jó ember lenne, akinek csak félresiklott az élete. Lásd tejet iszik (ez is egy aranyos húzás, emberközelibb lesz tőle a karakter), gondozza a virágot, megmenti a kiscsajt és igyekszik jóra tanítani, még annak fényében is, hogy beadta a derekát, hogy vele legyen és kiképezte erre az életre. De hadd ne kelljen a szádba adnom minden részletét a filmnek.

Írtam már és megismétlen, ha nem tetszett, akkor nem tetszett. Írtam/írtunk dolgokat, hogy miért jó, de nem akarod elfogadni. Engedd el. Nem fog minden jó/elismert/közkedvelt film tetszeni sem neked, sem nekem, ez ilyen.

2021. máj. 10. 20:17
 16/26 A kérdező kommentje:
hát igen, szerintem a mátrix is nagyon túl van értékelve, nekem csak 10/5-öt ér. hogy állhat a 16.helyen? de vannak alulértékelt filmek pl. a Terminátor 1, Jó reggelt Vietnám, Titanic, Szellemirtók, Fekete hattyú, ezek ott lehetnének a top 250-ben. amúgy az a virág csak a trópusokon tud megélni :D na mind1, abbahagyom, csak én valamiért élvezem ha kritizálhatok dolgokat.
2021. máj. 10. 20:45
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Élvezed, hogy beszólhatsz. Az nem kritika, ha nem fogadod el más véleményét csak odaböfögsz (MEGINT) annyit, hogy túlértékelt. Te vagy az atyaúristen, hogy te megmondod mi túlértékelt és mi nem...
2021. máj. 10. 21:14
 18/26 A kérdező kommentje:
Elfogadom, de azt nem értem hogy 90%-nak hogy tetszhet ennyire? Nem mindenkinek tetszik minden, de ez szinte mégis. Van valami oka: arra rájöttem a pont agyammal, de hogy mi arra már nem :D majd “pár év” múlva...
2021. máj. 10. 22:41
 19/26 A kérdező kommentje:
Na az van, hogy elkezdtem megnézni újra, kb a feléig néztem (holnap befejezem), sajnos az alapsztorival nem tudok megbarátkozni, meg néhány jelenet nagyon erőltetett, művészi akar lenni. Hátha befejezés után jobban fog tetszeni, ha nem akkor komolyan lehet a hátralévő életemben “bojkottálni” fogom ezt a filmet. Amúgy ettől a Luc Besson-tól az ötödik elemet sem bírtam végignézni...
2021. máj. 13. 22:52
 20/26 A kérdező kommentje:
Na befejeztem végül, sajnos már csak 6 pontot tudok rá adni. A legfőbb bajom az hogy a rendező nem tudta eldönteni, hogy akciófilm, dráma, vagy fantasy (!) műfajú legyen. Ugyanis a valóságban ilyen NINCS hogy egy 12 éves kislány nyugodtan öl, beleszeret egy idősebb férfiba. Meg valamiért nekem fájdalmasan nyomasztó, a végén is olyan hamis az az akciójelenet. Nagyon látszik rajta hogy lelkileg meg akarja érinteni az embert, de én nem vagyok olyan hülye hogy megfogjon engem. Nem vicc: a Terminátor 2 végén lévő jeleneten, mikor a gép elolvad az acélban, jobban “meghatódtam” mint ennek a filmnek a végén...
2021. máj. 14. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!