Tinédzserek, mit szóltok hozzá, hogy 18 év alatt felnőtt nélkül nem mehettek moziba?
Ennek az intézkedésnek amúgy mi értelme van, van bármilyen létjogosultsága? Az oltott/betegségen keresztül átesett, védettségi igazolvánnyal rendelkező személy valami aurával rendelkezik ami megvédi a 18 év alatti személyeket?
Mellesleg a védettségi igazolvány alapvetően úgy hülyeség, ahogy van, legalábbis abban a formában, ahogy itt az országban kiadásra került. Nincs rajta mi ellen véd (csak a QR kód beolvasása után látni online), nincs rajta mivel oltottak, és csak az első oltás dátuma van rajta. A masodik oltás után hetekkel alakul ki valós védettség. Mikor kapta meg az igazolványt az emberek jelentős része? Úgy van, kb. 7-10 nappal az első oltás után...
Értem, azt a logikai lyukat kellett valahogy befoltozni, hogy a 18 év alattiak jellemzően nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és a mozik, színházak látogatását ehhez kötik. De így, belegondolva ahogy ezt a szabályt csak önmagában nézed, nettó hülyeség. Megint egy rendelet, ami igazából van, de minek. Senkit nem véd.
" nincs rajta mivel oltottak"
Ez igaz, de rajta van azon a kis fecnin, amit az első és második oltás után kapsz. Azon rajta van, mikor oltottak, melyik karba kaptad, mit kaptál és rajta van a vakcina egyedi azonosítója is. Ja, hogy te egy kis tizenéves vagy, aki hisztizik, mert anyuci nélkül nem mehet moziba? Ez van.
33 múltam, anyám 21 éve meghalt. Csak a miheztartás végett.
A rendelet visszásságát, értelmetlenségét írtam le. De ugyanez pl. elmondható, hogy az a horgász, akinek már van oltási igazolványa, az egész éjjel horgászhat. Akinek nincs, az csak éjfélig, majd utána hajnal 5-től megint. A horgászat az elég magányos műfaj, jellemzően néhány ember verődik össze horgászni, kocsival mennek, eleve elszeparálódnak a többi horgásztól/embertől a tó partján. Őszintén, elmegy valaki egyedül horgászni éjszakára oltási igazolvány nélkül egy folyópartra. Ki az istenre tud veszéllyel lenni éjfél meg hajnal 5 között? Arra a pár keszegre amit fog? De ha elkapják megbüntetik. Ahogy egyre jobban nyitnak, egyre több ilyen lesz. Oltási igazolvány nélkül simán felszállhatsz a tömött buszra, villamosra. Moziba, ahol mondjuk a 100 férőhelyes moziban 1 sor két szék kimarad rendszerben menne az ültetés a távolságtartás miatt, nem.
Másrészt, írod, hogy "de rajta van azon a kis fecnin, amit az első és második oltás után kapsz. Azon rajta van, mikor oltottak, melyik karba kaptad, mit kaptál és rajta van a vakcina egyedi azonosítója is." Ez szerinted válasz? Ez a megoldás? Akkor minek a kártya? Miért nem elég a fecni? Mivel került volna többe, ha a kártyán is szerepelnek ezek az adatok? Elárulom. Semmivel. Tudtommal a kártyához kötik a jogosultságot, sehol nem olvastam, hogy a kis fecnihez. Te se gondolhatod komolyan, hogy mert adnak egy papírt, minden releváns adattal, el van intézve...
Miből gondoltad, hogy tizenéves vagyok aki anyuci nélkül nem mehet moziba? Okoskodsz itt, előítéleteid miatt azt hiszed most beoltottál (szóvicc), de elárulom: nem sikerült, mellé ment, de nagyon.
Mielőtt esetleg feltételezésekbe bocsátkoznál, regisztráltam oltásra, de még nem kaptam meg. Nem a "oltásellenesként" durrogok a dologról. De befejeztem, amúgy is offolunk. Javaslom ne válaszolj, te told arra biciklit én meg megyek erre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!